Dark Mode Light Mode

Ο Χρήστος Ποτόλιας εύχεται καλή σχολική χρονιά μέσω «αγώνα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής»

“ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ” ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ!

Ευχόμαστε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά με δύναμη και αλληλεγγύη, γιατί στις δύσκολες μέρες που ζούμε, επιβάλλεται οι μαθητές να καταστρώνουν σχέδια για το μέλλον, οι γονείς να μην παραιτούνται από την ανάγκη να μορφωθούν τα παιδιά τους, οι εκπαιδευτικοί να το παλεύουν παρά τις αντιξοότητες.

Στηρίζουμε τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας, για να μη βρίσκει κανείς εμπόδια μπροστά στην ανάγκη για μόρφωση, για δημιουργία. Για να έχουμε ασφαλή σχολεία, σύγχρονη και ολόπλευρη γνώση.

Ωστόσο κυβέρνηση και δήμος, όπως άλλωστε το σύνολο των συμβιβασμένων αρχόντων της Τοπικής Διοίκησης, ως οι δύο όψεις του ίδιου αντιεκπαιδευτικού νομίσματος, βάζουν εμπόδια στην ολόπλευρη και δωρεάν εκπαίδευση των παιδιών μας.

Από τη μία η κυβέρνηση μιλά για «κινητά στην τσάντα» και για την κοροϊδία των ολιγόλεπτων ψηφιακών φροντιστηρίων που χρηματοδοτήθηκαν αδρά. Ακόμα για μέτρα ενίσχυσης του σχολείου με τα ψηφιακά φροντιστήρια, όταν εδώ και χρόνια έχει επί της ουσίας  καταργηθεί η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη που δίνει τη δυνατότητα της εξατομικευμένης στήριξης των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία και που για να αντιμετωπιστούν προχωρούν σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων και συνδιδασκαλίες, στοιβάζοντας τα παιδιά σε αίθουσες με 25 – 27 μαθητές, υποβαθμίζοντας το παιδαγωγικό έργο.

Όπως συμβαίνει άλλωστε και στα σχολεία του δήμου μας. Απαράδεκτες επίσης και επικίνδυνες είναι οι σχολικές υποδομές, καθώς και  το γεγονός ότι σήμερα δεκάδες εκπαιδευτικοί μένουν σε σκηνές και αυτοκίνητα γιατί ο πενιχρός μισθός που παίρνουν δεν τους φτάνει για να βρουν σπίτι, όχι μόνο στις τουριστικές περιοχές αλλά και στις μεγάλες πόλεις. Τα 776 ευρώ του εισαγωγικού μισθού των νεοδιόριστων είναι πραγματικά ντροπή αλλά αυτό μάλλον δεν απασχολεί την κυβέρνηση.

Από την άλλη, η άλλη όψη του αντιεκπαιδευτικού νομίσματος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής του δήμου μας δηλώνει (πρωτοσέλιδο ημερήσιας εφημερίδας της 28-08-24), “με 200.000 ευρώ (προφανώς τόσα διαθέτει το ταμείο του δήμου για τα σχολεία) δεν μπορούν να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις στα σχολεία, χρειάζονται εκατομμύρια”. Λογική δηλαδή που λέει “πάμε και όπου βγει”.

Γνωρίζουμε πλέον καλά ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο στην εκπαίδευση. Απαιτείται να βρισκόμαστε σε θέση μάχης για να διεκδικήσουμε το δίκιο, για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα και φλέγοντα προβλήματα των σχολείων.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τους γονείς να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα για τη μόρφωση και το σχολείο που μας αξίζει, για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.

Καβάλα 10-09-2024

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Προηγούμενο άρθρο

Παράδοση από τον Δήμο Θάσου υλικών – εξοπλισμού στο Παράρτημα Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Επόμενο άρθρο

6η Ποδηλατική Διοργάνωση Brevet Philippi: Ποδηλατώντας για το Περιβάλλον στις 21 Σεπτεμβρίου 2024