Dark Mode Light Mode

«Ο Δαβίδ Συμεωνίδης για τους νεότερους ήταν και δάσκαλος»

Θετικά σχολίασαν οι Καβαλιώτες την πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας να τιμήσει μία ακόμη φορά την μνήμη του αξέχαστου Δαβίδ Συμεωνίδη.

Έτσι πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο σε όλο το Νομό Καβάλας πρόγραμμα ενημερωτικών επιστημονικών εκδηλώσεων στην μνήμη του. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον επειδή απευθύνονταν στους πολίτες, είχαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που έγιναν την Κυριακή 26 Μαΐου.

Ταυτόχρονα, στην Καβάλα τη Χρυσούπολη, την Ελευθερούπολη και στη Θάσο. Οι γιατροί συνάδελφοι του αξέχαστου Δαβίδ Συμεωνίδη τίμησαν την μνήμη του, συνεχίζοντας το έργο του. Έργο πολύπλευρο, πολύ συχνά είχε σχέση με την ενημέρωση των πολιτών.

Ήταν μια πολύ ωραία ιδέα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Όπως μάλιστα είπε η πρόεδρος του συλλόγου Αναστασία Αντωνίου Πούγγουρα αυτό το πρόγραμμα με γενικό τίτλο «Ημέρες Καρδιολογίας» θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο αυτήν την εποχή και για τον ίδιο λόγο.

Στην εκδήλωση που έγινε την Κυριακή το πρωί στην Καβάλα στο ακροατήριο ήταν η σύζυγος του Δαβίδ Συμεωνίδη μαζί με τα δύο εγγόνια του. Θετικά για την πρωτοβουλία και τον Δαβίδ μίλησαν ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος. Και οι δύο τον γνώριζαν καλά κι έτσι περιέγραψαν εύστοχα τη δραστηριότητα και τον χαρακτήρα του.

Στην Καβάλα εισηγήσεις την Κυριακή παρουσίασαν η ειδική καρδιολόγος Καλλιόπη Θεοδωρίδου, ο ιδιώτης παθολόγος Μιχάλης Σωτηρόπουλος, ο ιδιώτης καρδιολόγος Θόδωρος Μήτρας. Επακολούθησε συζήτηση.

Για το πρόγραμμα και τις ημέρες καρδιολογίας στην μνήμη του Δαβίδ Συμεωνίδη ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Διευθυντής ΕΣΥ της Καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Νίκος Καμπουρίδης έγραψε μεταξύ άλλων: «Ο Ιατρικός Σύλλογος οργανώνει για δεύτερη φορά τις ημέρες καρδιολογίας στη μνήμη του εκλιπόντος, πρώην διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Δαβίδ Συμεωνίδη.

Η συγκεκριμένη διημερίδα απευθύνεται και σε επαγγελματίες υγείας αλλά και στο ευρύ κοινό. Με υψηλού επιπέδου ομιλητές προσκεκλημένους αλλά και συναδέλφους της περιοχής. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Δαβίδ Συμεωνίδη, έναν γιατρό που ξεχώρισε για την επιστημονική του επάρκεια. Το ήθος, την αγάπη του για τον συνάνθρωπο και την πόλη της Καβάλας. Υπήρξε για μας τους νεότερους ένας εξαιρετικός δάσκαλος, με τις αρχές του οποίου πορευόμαστε μέχρι σήμερα».

Προηγούμενο άρθρο

Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων: Δύο eTwinning συνεργάζονται “The life of the butterfly” και “GreenFluencer”

Επόμενο άρθρο

Συνεχώς μειώνονται τα τεστ, όλα είναι αρνητικά