Dark Mode Light Mode

Ο Δήμος Καβάλας καλείται να πληρώσει δημοτικό έργο του 1997!

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας επρόκειτο να συζητηθεί χθες αγωγή κοινοπραξίας με έδρα την Καβάλα, κατά του Δήμου Καβάλας.

Η αγωγή αφορά δημοτικό έργο του 1997! Ειδικότερα την κατεδάφιση ακινήτου στην οδό Κασσάνδρου και την κατασκευή στη θέση του της (νέας) Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Το ακίνητο ήταν ένα παλιό και ερειπωμένο κτίσμα, στη θέση του οποίου κτίστηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη που υπάρχει και σήμερα.

Η κοινοπραξία ισχυρίζεται ότι ενώ πληρώθηκε την κατασκευή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, δεν πληρώθηκε τις εργασίες για την κατεδάφιση του προηγούμενου κτίσματος. Στηρίζεται δε σε προφορική εντολή που υπήρξε προς αυτήν από τον τότε Δήμαρχο για την κατεδάφιση του κτίσματος.

Η κοινοπραξία κατέθεσε πρώτη φορά αγωγή τον Δεκέμβρη του 2002 ζητώντας από το Δήμο Καβάλας έξοδα κατεδάφισης 86.000 ευρώ. Τον Οκτώβρη του 2004 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καβάλας δήλωσε αναρμόδιο επί της διαφοράς.

Αμέσως μετά η κοινοπραξία κατέθεσε νέα αγωγή, προς το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας. Το 2012 κι αυτή η αγωγή δεν είχε αποτέλεσμα. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας δήλωσε αναρμόδιο, ζητώντας η αγωγή να κατατεθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ροδόπης.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ροδόπης απέρριψε την αγωγή. Όμως η κοινοπραξία επιμένει μιας και όντως υπήρξαν εργασίες κατεδάφισης που όπως φαίνεται δεν πληρώθηκαν τότε.

Η αγωγή κατατέθηκε εκ νέου το 2021. Ορίστηκε να συζητηθεί χθες. Ωστόσο η κοινοπραξία με αίτηση της ζητά συμβιβασμό. Ο προτεινόμενος συμβιβασμός στο ποσό των 60.000 ευρώ (χωρίς καθόλου τόκους) απασχόλησε στη συνεδρίαση της την Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας.

Η οποία αποφάσισε την απόφαση να την λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση! Σημειώνουμε ότι στο ποσό των 60.000 ευρώ περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Η υπηρεσία που εξέτασε την εκκρεμότητα ισχυρίζεται ότι ο αν ο Δήμος πλήρωνε όσα έπρεπε στην κοινοπραξία (δηλαδή και τους τόκους) τότε το ποσό θα ήταν περίπου 180.000 ευρώ!

Προηγούμενο άρθρο

Ακόμη δύο αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αυτήν την εβδομάδα!

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024