Dark Mode Light Mode
Νέες οικοδομικές άδειες: Κι ένα γκαράζ γίνεται κατοικία!
Ο Δήμος Παγγαίου παραχωρεί χώρο στην ΕΛ.ΑΣ. για τον Σταθμό Νέας Περάμου
ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΗ 2024

Ο Δήμος Παγγαίου παραχωρεί χώρο στην ΕΛ.ΑΣ. για τον Σταθμό Νέας Περάμου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου στις 16 Μαΐου αποφασίστηκε ομόφωνα να παραχωρηθεί στην Ελληνική Αστυνομία ο πρώτος όροφος του δημοτικού κτιρίου «Πασχάλης» στην είσοδο της Νέας Περάμου (από την πλευρά της παραλιακής Εγνατίας).

Η παραχώρηση λύνει οριστικά το πρόβλημα για το μέλλον και τη λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού της Νέας Περάμου που όχι μόνο μετακομίζει σε έναν καλύτερο χώρο σε σχέση με το σημερινό αλλά οριστικοποιεί την παρουσία του σε μια περιοχή που συνεχώς αναπτύσσεται.

Είναι κάτι που αφορά όχι μόνο στη Νέα Πέραμο αλλά και τη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών γενικότερα. Πριν από 10 περίπου χρόνια ανέκυψε πρώτη φορά το ζήτημα για το τι θα γίνει με τον Αστυνομικό Σταθμό της Νέας Περάμου.

Τότε μάλιστα υπήρχε κίνδυνος να μετακομίσει και να εγκατασταθεί στο Ορφάνι όπου η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο. Με πρωτοβουλία και αρχική ιδέα και πρόταση του Χρήστου Πριονίδη και τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη, ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια η Αστυνομία να διατηρήσει το σταθμό της στη Νέα Πέραμο. Σε όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες.

Οι συζητήσεις και συνεννοήσεις οριστικοποιήθηκαν πριν από λίγους μήνες. Υπήρξε προς το Δήμο Παγγαίου έγγραφο του Αστυνομικού Διευθυντή Καβάλας κ. Κώστα Σιμούδη για τη δωρεάν παραχώρηση του κατάλληλου χώρου 110 τετραγωνικών μέτρων στον πρώτο όροφο του κτιρίου «Πασχάλης» στη Νέα Πέραμο. Επί αυτού του αιτήματος αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου.

Όλα όσα χρειάζεται να γίνουν στο χώρο για να είναι κατάλληλος για να φιλοξενήσει τη λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού θα γίνουν είτε με φροντίδα του Δήμου Παγγαίου είτε -και αυτό είναι το πιθανότερο- μέσω χορηγιών ιδιωτών.

Στη συνέχεια και σε αυτό τον καινούργιο χώρο που θα έχει μάλιστα αυτόνομη ξεχωριστή είσοδο, θα επιδιωχθεί ο Αστυνομικός Σταθμός της Νέας Περάμου να ενισχυθεί και με εξοπλισμό αλλά και με προσωπικό λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υπολογίζεται ότι ο χώρος θα είναι έτοιμος εντός του Καλοκαιριού για να γίνει η μετακόμιση. Ο Αστυνομικός Σταθμός της Νέας Περάμου λειτουργεί σήμερα σε ισόγειο και πολύ μικρό χώρο, στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Προηγούμενο άρθρο

Νέες οικοδομικές άδειες: Κι ένα γκαράζ γίνεται κατοικία!

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΗ 2024