Dark Mode Light Mode

Ο Δήμος Παγγαίου αποζημιώνει δημότη του

Το ποσό της αποζημίωσης είναι μικρό. Ευτυχώς η ζημιά ήταν μικρή.

Παρόλα αυτά η διαδικασία που ακολούθησε δημότης του Δήμου Παγγαίου αποδείχθηκε απόλυτα σωστή. Είχε δίκιο και το βρήκε. Πλέον συμβιβάζεται μαζί του, τον αποζημιώνει ο Δήμος Παγγαίου.

Η ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου προ μηνός, αναφέρει το ιστορικό και το περιεχόμενο της υπόθεσης (εισήγηση που έγινε δεκτή από την νομική υπηρεσία του Δήμου):

«Στις 8.7.2024 υποβλήθηκε αίτημα από δημότη, με το οποίο ζητά να αποζημιωθεί για αναζήτηση και εύρεση κεντρικού αγωγού φρεατίων αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων, λόγω υπερχείλισης του σιφονιού της τουαλέτας σε παρακείμενη οικία, ιδιοκτησίας του, στην περιοχή κάτω από την παλιά-παραλιακή Εγνατία οδό στην Νέα Πέραμο, του Δήμου Παγγαίου, Καβάλας, συνοδευόμενο από Υπηρεσιακό Σημείωμα του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας ότι πράγματι στο σημείο εκείνο είχαν γίνει παλαιότερα αμμοχαλικοστρώσεις και είχαν επιχωθεί τα φρεάτια σε βάθος το λιγότερο 30 εκατ. και άνω, και στη συνέχεια σε πρόσφατο έργο οδοποιίας προστέθηκε υλικό οδοστρωσίας Α3 για επιπέδωση της οδού και στη συνέχεια τάπητας ασφάλτου με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολος ο εντοπισμός του φρεατίου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων.

Λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση του αρμόδιου υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παγγαίου. Επειδή η ύπαρξη της ζημιάς είναι θέμα πραγματικό και δεν εγείρονται νομικά ζητήματα επί των οποίων πρέπει να αποφανθούν τα αρμόδια Δικαστήρια και πιθανότατα η τυχόν ασκηθεισόμενη αγωγή θα γίνει δεκτή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, να επιβαρυνθεί ο Δήμος και με επιπλέον δικαστικά έξοδα περαιτέρω αποζημιώσεις, και νόμιμους τόκους υπερημερίας της αιτούσας. Κατόπιν των ανωτέρω εισηγούμαστε την αποδοχή του εξώδικου συμβιβασμού έναντι ποσού εκατόν ενενήντα οκτώ και σαράντα λεπτά (198,40) ευρώ».

Προηγούμενο άρθρο

Κίνηση μεγαλύτερη και του 2019!

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2024