Dark Mode Light Mode

Ο Δήμος Θάσου παραχωρεί οικόπεδο στο ΕΚΑΒ

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου πρόσφατα πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για την ικανοποίηση αιτήματος του ΕΚΑΒ.

Επιθυμεί να αναβαθμίσει την παρουσία του στο νησί, σήμερα έχει έδρα το Κ.Υ. Πρίνου, κι έτσι απευθύνεται στην αυτοδιοίκηση: «Όπως γνωρίζετε το Παράρτημα Καβάλας ενδιαφέρεται για τη μετεγκατάσταση του Τομέα ευθύνης του, στο νησί της Θάσου, σε κατάλληλο χώρο που να πληροί τις προδιαγραφές για τη στέγαση του προσωπικού και για τη στάση των ασθενοφόρων.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με την στέγαση του προσωπικού, οι χώροι αυτοί θα πρέπει να είναι κατάλληλοι και επαρκείς για την αναμονή των διασωστών. Σχετικά με το χώρο για τη στάση των ασθενοφόρων και των εν γένει οχημάτων, θα πρέπει να προσφέρει την απαραίτητη προφύλαξη αυτών, τόσο από την πλευρά της ασφάλειας για να ευρίσκονται σε περιφραγμένο χώρο, όσο και την απαραίτητη στέγασή τους προκειμένου να προστατεύονται από φυσικές αιτίες.

Παράλληλα, ο χώρος αυτός θα πρέπει να προσφέρει απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη είσοδο και έξοδο αυτών από το σημείο στάσης τους, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση επέμβαση όταν απαιτείται.

Για την εκπλήρωση των προαναφερθέντων, η παραχώρηση ενός οικοπέδου στο οποίο θα δημιουργούνταν οι κατάλληλες υποδομές που χρειάζονται, θα αποτελούσε μία λύση. Η μέχρι τώρα αναζήτηση κατάλληλου χώρου, απέβη άκαρπη λόγω των προαναφερθέντων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που επιτάσσει η Αποστολή του Οργανισμού μας, για την απρόσκοπτη παροχή Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Ωστόσο, με την παραχώρηση ενός κατάλληλου οικοπέδου μπορεί να πραγματωθεί η προσπάθεια για βέλτιστη οργανωτική και, κυρίως, επιχειρησιακή λειτουργία. Την 23-04-2024 ενημερωθήκαμε από τον υπεύθυνο του Τομέα

Θάσου πως προτίθεστε να παραχωρήσετε στην υπηρεσία μας οικόπεδο 800 τετραγωνικών μέτρων (m2), στην περιοχή Δασύλλιο Πρίνου, το οποίο εδράζεται σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων περίπου από τον υγειονομικό σχηματισμό του νησιού για περίοδο παραχώρησης 99 ετών, ώστε να ανεγερθούν επ’ αυτού οι προαναφερθέντες απαραίτητοι χώροι. Από χωροταξικής άποψης, θεωρούμε πως είναι κατάλληλο καθώς βρίσκεται περίπου στο κέντρο του νησιού και πολύ κοντά στον υγειονομικό σχηματισμό στον οποίο θα διακομίζονται οι ασθενείς».

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου (23/7) αναφέρει:

«Διά της παρούσας απόφασης σας γίνεται γνωστό ότι ο Δήμος της Θάσου δεν έχει κατ’ αρχήν αντίρρηση για την παραχώρηση οικοπέδου προς το Ε.Κ.Α.Β για την ανέγερση κτηρίου στο Νησί της Θάσου. Και σε συζήτηση με στελέχη του Ε.Κ.Α.Β προτάθηκε ως περιοχή το Δασύλλιο της Σκάλας Πρίνου όπου υπάρχουν ιδιοκτησίες του Δήμου Θάσου. Προκειμένου να γίνουν πιο συγκεκριμένες οι προτάσεις και να ληφθούν σωστές αποφάσεις παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε, ύστερα από συνεννόηση, το Δήμο της Θάσου για να συζητήσουμε λεπτομερώς το ζήτημα αυτό»

Προηγούμενο άρθρο

Δημοτική Επιτροπή για τα σχολεία του Δήμου

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024