Δεν είχε πολύ κόσμο το απόγευμα της Δευτέρας η πρώτη εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Νεολαίας». Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων βρέθηκαν (μεταξύ άλλων) ο πρώην Υπουργός Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Τραϊφόρος. Ο κ. Δημοσθενόπουλος ήταν σε έναν χώρο στον οποίο βρίσκονταν συχνά κι όταν ήταν μαθητής.
Θυμήθηκε λοιπόν ότι: « Αυτή η αίθουσα που σήμερα λέγεται Πνευματική Εστία, στα χρόνια μου λέγονταν Χριστιανική Εστία.
Πέρασα σε αυτήν την αίθουσα όλα μου τα μαθητικά χρόνια. Από 15 χρονών. Μέχρι που έγινα δικηγόρος. Τότε ήταν τα λεγόμενα Κατηχητικά. Δεν υπάρχει νέος της εποχής εκείνης που να μην πέρασε από αυτήν την αίθουσα. Δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει άνθρωπος της εποχής εκείνης με ενδιαφέροντα να μην πέρασε από την ίδια χριστιανική οργάνωση. Διάσημοι σκηνοθέτες, ο Λευθέρης Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι. Για ‘μενα ήταν ότι καλύτερο εκείνη την εποχή.
Οι δάσκαλοι μας σε αυτήν την αίθουσα ήταν καθηγητές θεολόγοι. Της νομικής κτλ. Εξαίρετοι όλοι.
Γινόταν πάρα πολλές εκδηλώσεις. Κι επειδή τότε με τον εμφύλιο ήταν υψηλό το φρόνημα, οι ιερείς το εκμεταλλεύονταν και μάζευαν τον κόσμο».
Αμέσως μετά ρωτήσαμε τον κ. Δημοσθενόπουλο για τις αναμνήσεις του από τον Αντώνη Λιβάνη.
Ο Αντώνης Λιβάνης πέθανε στην Αθήνα προ λίγων ημερών: « Τον Λιβάνη τον γνώρισα το 1964 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μέλος της Κυβέρνησης. Είχε ένα γραφείο του Ανδρέα μεν αλλά ιδιαίτερο από του Παπανδρέου. Στην οδό Ακαδημίας στην Αθήνα.
Εκεί με πήγε ο Λεόντιος ο Λυμπέρης. Όταν με γνώρισε και συζητήσαμε με τον Λιβάνη τότε με έστειλε να δω τον Ανδρέα. Έτσι γνώρισα τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1964.
Η πρώτη μας επαφή ήταν συζήτηση μιας ώρας. Ήταν η αφορμή να πρωτοστατήσω να έρθει πρώτη φορά αρχηγός ομάδας στην Καβάλα για να μιλήσει. Να μιλήσει ο Ανδρέας στην Καβάλα.
Μόλις το 1981 γίναμε Κυβέρνηση ο Λιβάνης ανέλαβε το γραφείο του Πρωθυπουργού. Ο Τριαρίδης από την Θεσσαλονίκη κι εγώ – επί εποχής ΕΔΗΝ- γνωρίσαμε τον Λευθέρη Αθανασιάδη στον Λιβάνη. Ο Λιβάνης δεν ξέρω αν βοήθησε την Καβάλα. Εκείνος που βοήθησε την Καβάλα ήταν ο Γεννηματάς. Την βοήθησε γιατί βοήθησε την αυτοδιοίκηση, που ως τότε ήταν μόνο ληξιαρχείο και καθαριότητα. Τίποτα άλλο. Ο Γεννηματάς επί Αθανασιάδη έδωσε στην Καβάλα πολλά λεφτά».