Dark Mode Light Mode

Ο δρόμος προς το Χαλκερό έγινε χώρος στάθμευσης! (φωτογραφίες)

Η αύξηση της επαγγελματικής δραστηριότητας σε οικόπεδα και κτίρια μπροστά στον επαρχιακό δρόμο προς το Χαλκερό δημιουργεί συχνά παράνομα παρκαρίσματα επί του ίδιου δρόμου, αυξάνει τον κίνδυνο για όλα τα διερχόμενα οχήματα.

Πολύ περισσότερο αν πρόκειται για πεζό, μιας και ο συγκεκριμένος δρόμος δεν διαθέτει πεζοδρόμιο. Αναφερόμαστε στο δρόμο από την παλαιά εθνική Καβάλας- Ξάνθης προς το Χαλκερό.

Τους τελευταίους μήνες (ή το τελευταίο έτος) επί του δρόμου (από χαμηλά ως περίπου την είσοδο του χωριού) η επαγγελματική δραστηριότητα αυξήθηκε. Λειτουργούν νέες επιχειρήσεις, κάποιες απο τις οποίες διαθέτουν φορτηγά και άλλα οχήματα.

Αλλά κι όσοι εργάζονται σε αυτές, μεταβαίνουν στην περιοχή με τα οχήματα τους. Όλα αυτά τα οχήματα σταθμεύουν στην άκρη του δρόμου. Στενού αλλά με κίνηση. Ειδικά οι κάτοικοι του χωριού έχουν σοβαρό πρόβλημα καθώς φεύγουν από το χωριό ή επιστρέφουν σε αυτό.

Ζητούν οι επιχειρήσεις να βρουν άλλους χώρους για τα οχήματα τους ή των εργαζομένων τους. Κι αυτοί υπάρχουν αρκετοί, σε άλλα οικόπεδα της ίδιας περιοχής. Δεν είναι δυνατόν κατά μήκος του δρόμου να υπάρχουν τόσα παρκαρισμένα οχήματα.

Αλλού περιορίζουν την ορατότητα κι αλλού περιορίζουν το χώρο για να κινηθούν τα αυτοκίνητα. Όσοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που είναι καθημερινή, μας έστειλαν σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Επιλέξαμε να δημοσιεύουμε δύο φωτογραφίες. Αυτή με τις πρόχειρες ανακοινώσεις «Απαγορεύεται η στάθμευση» κι αυτή με τα λάστιχα στην άκρη του δρόμου για να μην είναι εύκολη η στάθμευση φορτηγών ή άλλων ΙΧ.

Προηγούμενο άρθρο

Δωρεάν σχολικά γεύματα σε 1.984 μαθητές 19 σχολείων

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ 2024