Dark Mode Light Mode

Ο ελεύθερος χρόνος ενός Δημάρχου και το νερό των πηγών Κεφαλαρίου

Έχουν ή δεν έχουν ελεύθερο χρόνο οι Δήμαρχοι; «Κόντρα» στα όσα επικρατούν κι εμφανίζουν τους περισσότερους δημάρχους πολυάσχολους «να τρέχουν και να μην φθάνουν», ο Δήμαρχος Δοξάτου (γνωστός γιατρός του Νοσοκομείου Καβάλας) Θέμης Ζεκερίδης απαντά διαφορετικά. Υπερασπίζεται τον ελεύθερο χρόνο των δημάρχων, για τον εαυτό του δηλώνει ότι τέτοιος υπάρχει. Κάπως έτσι συνεχίζει να περπατά στη συνοικία όπου κατοικεί στην πόλη μας. Για τις διαφορές Δήμου Καβάλας- Δήμου Δοξάτου, αναφέρεται σε επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τη ΔΕΥΑΚ. Για την οποία υποστηρίζει ότι δεν έλαβε απάντηση.

Η συνέντευξη

Ερ: Πως καταφέρνει και βρίσκει ελεύθερο χρόνο ο Δήμαρχος Δοξάτου και κάνει και ατομική άθληση;

Απ: Νομίζω ότι για να μπορείς να είσαι σε φούρια αν και εγώ δεν το αισθάνομαι έτσι, ότι  πρέπει δηλαδή  να είσαι 24 ώρες στην πρίζα, πρέπει να βρεις ένα τρόπο να αντέξεις στην καταπόνηση. Πάντως εγώ δεν θεωρώ ότι οι Δήμαρχοι είναι στην πρίζα, 24 ώρα το 24ωρο.

Ερ: Ως εκ τούτου δεν έχουν ελεύθερο χρόνο;

Απ: Έχουν, πως δεν έχουν; Αν δεν έχεις ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σου και την οικογένεια σου, δεν μπορείς να είσαι καλός Δήμαρχος.

Ερ: Είναι ο Θέμης Ζεκερίδης, ένας διαφορετικός Δήμαρχος τελικά;

Απ: Δε νομίζω. Πέρα του ότι είναι ένα αξίωμα που έχει ένα τίτλο, δεν ξέρω τι σημαίνει το «Ιδιαίτερος Δήμαρχος».

Είναι μια δουλειά την οποία πρέπει να τη κάνεις υπεύθυνα και να προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματα που υπάρχουν. Αυτό έκανα τόσα χρόνια και μάλιστα σε καταστάσεις  πολύ πιο οξείες που θα έπρεπε να πάρω αποφάσεις σε μερικά δευτερόλεπτα. Τώρα έχεις και  την πολυτέλεια του χρόνου. Δεν θεωρώ λοιπόν ότι είναι θέμα Ζεκερίδη, είναι θέμα πως θα οργανώσεις αυτό που θέλεις να κάνεις.  Νομίζω ότι στο Δημαρχείο μπορείς να το κάνεις και ειδικά αν έχεις κάποιους ανθρώπους που μπορούν να συμπαρασταθούν στο έργο σου.

Ερ: Μας λέτε με τον τρόπο σας ότι στο Νοσοκομείο Καβάλας ήταν πιο δύσκολα σε σχέση με το Δήμο Δοξάτου που είστε τώρα.

Απ: Σαφέστατα. Τελείως διαφορετικά πράγματα. Εκεί διακινδύνευες  ζωές. Ειδικά στη χειρουργική έπρεπε να πάρεις αποφάσεις στο δευτερόλεπτο και στο λεπτό. Σαφώς τα πράγματα ήταν διαφορετικά μεν αλλά  πιο οξέα, πιο επιβαρυντικά  για τον καθέναν μας.

Ερ: Η γραφειοκρατία του νοσοκομείου, με τη γραφειοκρατία του Δήμου Δοξάτου;

Απ: Η γραφειοκρατία στην τοπική αυτοδιοίκηση νομίζω ότι πραγματικά είναι ένα μεγάλο, τεράστιο πρόβλημα.  Στο Νοσοκομείο επειδή συμμετείχα και στο διοικητικό συμβούλιο σαν εκλεγμένος εκπρόσωπος των γιατρών και μπορούσα να έχω μια άποψη, θεωρούσα ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να λυθούν κάπως πιο εύκολα, όταν μάλιστα πρόκειται για την υγεία.

Ερ: Την Καβάλα και το Δοξάτο τους συνδέει το… νερό. Υπάρχει διαμάχη;

Απ: Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κανενός είδους διαμάχη. Το νερό (από τις πηγές Κεφαλαρίου) με τους τρόπους που πάρθηκε την εποχή της χούντας, πάρθηκε. Θεωρώ ότι είναι ένα κοινωνικό αγαθό το οποίο δεν μπορείς να το στερήσεις από κανέναν. Εγώ ποτέ δεν μπήκα στη λογική να κόψω, να κάνω, να ράνω. Είπα όμως και αυτό είναι βέβαιο, ότι αν κάποια στιγμή έχω λειψυδρία  εγώ στο Δήμο μου, σαφώς και το νερό αυτό θα το χρησιμοποιήσω για το Δήμο. Δεν μπορεί να είναι προτεραιότητα η Καβάλα.  Δόξα το Θεό υπάρχει αρκετή ποσότητα νερού, οπότε δεν θα χρειαστεί να μπούμε σε αυτή τη λογική. Από εκεί και πέρα θέλω να αναφερθώ σε δυο πράγματα, τα οποία είναι σημαντικά για μένα. Ένα το ότι είχα δει στον τύπο από την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ να λένε ότι ψάχνουν στην Τουρκία και δεξιά και αριστερά  στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι πηγές θα μπορούσαν να ανήκουν στην Καβάλα, κάτι που το θεωρώ αστείο. Δεν πειράζει έχουν αυτό το δικαίωμα. Αυτό όμως που με εξέπληξε όμως  είναι ότι είδα σε μερίδα του τύπου, ότι και αν το  καταφέρουμε θα αρχίσουν οι Δοξατιανοί  να πληρώνουν νερό στην Καβάλα. Ουσιαστικά να με σπρώχνουν αφού είναι έτσι να αποδειχθεί «πληρώσετε εσείς νερό τώρα στην Καβάλα». Δεν θα μπω σε αυτή τη λογική. Εγώ έστειλα ένα γράμμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας εδώ και μήνες, δεν πήρα καμία απάντηση.

Ερ: Στο Δημοτικό Συμβούλιο ή στη ΔΕΥΑΚ;

Απ: Το έστειλα  στο Δημοτικό Συμβούλιο με κοινοποίηση στη ΔΕΥΑΚ όπου τους έλεγα τις απόψεις μου. Ακόμη δεν πήρα καμία απάντηση. Δεν ξέρω, δεν θεωρώ ότι είναι απαξιωτικό. Μάλλον λόγω του κορωνοϊού δεν ασχολήθηκαν με αυτά τα θέματα. Εγώ δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω κάποιες ενέργειες  προς την κατεύθυνση του να κόψω το νερό. Έλεγα όμως ότι μήπως θα ήταν αβρότητα και μήπως θα ήταν καλό να πούνε: « ξέρετε σας κάνουμε ένα δώρο, ένα ευρώ, σε αναγνώριση της προσφοράς». Περιμένω απάντηση σε αυτό γιατί και αυτό το πρότεινα.

Ερ:  Από ποιον περιμένετε απάντηση; Από το Δήμαρχο ή το Δημοτικό Συμβούλιο ή τη ΔΕΥΑΚ;

Απ: Εγώ το έστειλα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το κοινοποίησα και στη ΔΕΥΑΚ. Για μένα ισχύει αυτό που είπα και πριν τις εκλογές. Δεν πρόκειται να μπω σε διαδικασία διεκδικήσεων.

Ερ: Ένα διάλογο με το Δήμο Καβάλας και την ΔΕΥΑΚ, το θέλετε;

Απ: Νομίζω ότι θα βοηθούσε σε μια αναγνώριση του ποιος κάνει τι για ποιον και ποιος αναγνωρίζει τι για κάποιον.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

Γιάννης Πασχαλίδης: «Να παραχωρηθεί στην Αρχαιολογική Υπηρεσία η καπναποθήκη Κούφλερ»

Επόμενο άρθρο

Απάντηση Σιμιτσή στις αντιρρήσεις Κατσιμίγα