Dark Mode Light Mode

Ο Ελληνισμός της διασποράς στηρίζει την ανακαίνιση του ναού του Αγίου Νικολάου Καβάλας

Με αισθήματα συγκίνησης το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού αγίου Νικολάου Καβάλας ενημερώθηκε για τη σημαντική οικονομική ενίσχυση, την οποία προσέφερε η ιστορική Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Τεργέστης Ιταλίας, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην ανακαίνιση του ιερού μας ναού.

Η Ελληνική Κοινότητα της Τεργέστης ιδρύθηκε το 1782 και έχει περίλαμπρο ιερό ναό αφιερωμένο στον άγιο Νικόλαο. Σήμερα αποτελείται από περίπου 600 Έλληνες και προωθεί δυναμικά στη Βόρεια Ιταλία τη ζωντανή μαρτυρία των ελπίδων του έθνους και το φως της Ορθοδοξίας.

Η οικονομική, και κυρίως η ηθική αυτή συμπαράσταση αποτελεί το αποτύπωμα της ευσέβειας και της φιλοπατρίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Τεργέστης, η οποία ανέκαθεν διακρινόταν ως η «αρχόντισσα» του ελληνισμού της διασποράς.

Η ευγενής αυτή πράξη, εκτός από παράδειγμα προς μίμηση, θα αποτελεί τον ευλογημένο κρίκο που θα συνδέει τους πολυάριθμους συμπολίτες μας δωρητές με το «καύχημα» των ελληνικών παροικιών της Ιταλίας που είναι η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Τεργέστης.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο ευγνωμονεί, τόσο την Κοινότητα της Τεργέστης, όσο και όλους τους υπόλοιπους δωρητές.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Μέχρι το μεσημέρι λειτουργεί το τουριστικό περίπτερο

Επόμενο άρθρο

Πρόστιμο 2.187,5€ επειδή έκαιγε σκουπίδια εντός αγροτικής έκτασης στο Κοκκινοχώρι