Dark Mode Light Mode

Ο επενδυτής καταγγέλθηκε, η καταγγελία δεν επιβεβαιώθηκε!

Φωτογραφία αρχείου

Αρχές του μήνα η υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ολοκλήρωσε τη διαδικασία ενός ακόμη ελέγχου στην επένδυση στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας.

Ο έλεγχος προκλήθηκε από καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών Βορείου Ελλάδας. Είναι άγνωστο ποιος έκανε την καταγγελία, η οποία απασχόλησε το Σώμα τον Ιούνιο. Αφορά τα λεγόμενα Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) από τις πρώτες εργασίες στην Αλάνα, οι οποίες μόνο διαμόρφωσαν το μεγάλο οικόπεδο.

Το Σώμα Επιθεωρητών διαβίβασε την καταγγελία στην τοπική υπηρεσία, η οποία έκανε αυτοψία. Καταλήγοντας σε συγκεκριμένο συμπέρασμα. Με λίγα λόγια η καταγγελία δεν επιβεβαιώθηκε όπως προκύπτει από το έγγραφο που στη συνέχεια αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΕ Καβάλας.

Αυτό ειδικότερα αναφέρει:

«Κατά την αυτοψία δεν εντοπίστηκαν ΑΕΚΚ από κατασκευές και καθαιρέσεις κατά μήκος της υφιστάμενης χωμάτινης οδού που οδηγεί στην παραλία και βρίσκεται εντός οικοπέδου, αλλά μόνον προϊόντα εκσκαφής από εργασίες διαμόρφωσης του οικοπέδου.

Δεν διαπιστώνεται καμία παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Η Έκθεση αυτοψίας επέχει θέση προσωρινής έκθεσης ελέγχου, η οποία καθίσταται οριστική σύμφωνα με την παρ. 2 του αρ. 3 της 2΄ σχετικής Υ.Α. και επομένως παύει η διαδικασία ελέγχου και ολοκληρώνεται η περιβαλλοντική επιθεώρηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επενδυτής αναμένει πάντα την έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών για να ξεκινήσει το ουσιαστικό μέρος του έργου. Γνωρίζουμε ότι η έκδοση των αδειών αφορά υπηρεσίες στην Αθήνα, οι οποίες ανέλαβαν να τον διευκολύνουν. Δηλαδή να εκδώσουν τις άδειες πιο γρήγορα.

Γεγονός που ως τώρα δεν επιβεβαιώνεται. Υπάρχει από την πλευρά του αισιοδοξία ότι οι άδειες θα εκδοθούν το επόμενο διάστημα. Είναι έτοιμος αμέσως μετά να ξεκινήσει το μεγάλο έργο, τηρώντας φυσικά όλη τη σχετική νομοθεσία για τους δρόμους.

Τους ελεύθερους χώρους, την πρόσβαση στην παραλία κτλ. Ωστόσο προκαλεί εντύπωση το ότι η επένδυση δεν αντιμετωπίζεται φιλικά από τους ευρισκόμενους στην περιοχή. Οι καταγγελίες είναι συχνές, εξετάζονται και ειδικά το τελευταίο διάστημα απορρίπτονται όλες.

Καλώς ή κακώς το δημόσιο έβγαλε στο σφυρί την Αλάνα. Ο επενδυτής πλήρωσε αρκετά χρήματα για να την αγοράσει, συζήτησε το σχέδιο του και το προσάρμοσε καταλλήλως. Δεχόμενος και την πρόταση των τοπικών φορέων για την κατασκευή και ξενοδοχείου.

Από την άλλη πλευρά συχνά αντιμετωπίζεται ως αντίπαλος και όχι ως σύμμαχος στην υπόθεση της ανάπτυξης. Εξ αυτού του λόγου και περιμένοντας τις άδειες, αναγκάζεται να απαντά σε έγγραφα υπηρεσιών που όλα έχουν αφετηρία τους καταγγελίες. Άλλοτε επώνυμες κι άλλοτε ανώνυμες. Παράδοξο μα και τόσο ελληνικό!

Προηγούμενο άρθρο

Εταιρία από τη Θεσσαλονίκη θα καθαρίσει το δάσος της Παναγούδας

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024