Dark Mode Light Mode

Ο Γ. Πασχαλίδης στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών «Η Ναζιανζός»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης, παραβρέθηκε στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών «Η Ναζιανζός», που υπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη και ο Πρόεδρος του Κέντρου, κ. Καπλάνης Α. Ιωσηφίδης.

Σκοπός του μνημονίου είναι η ολοκληρωμένη προστασία και ανάδειξη των συλλογών του Κέντρου  που βρίσκεται στη Νέα Καρβάλη Καβάλας και οι οποίες σχετίζονται με την παράδοση του Καππαδοκικού Ελληνισμού.

Το Μνημόνιο, διάρκειας πέντε ετών, με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη έτος,  προβλέπει κοινές δράσεις, όπως μεταξύ άλλων: Καταγραφή και τεκμηρίωση των κινητών στο Εθνικό Αρχείο Μνημείων από την αρμόδια Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνημείων, εργασίες προληπτικής συντήρησης αντικειμένων, εκπόνηση μελετών, συνδιοργάνωση περιοδικών εκθέσεων, κ.α.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, και τα στελέχη του Υπουργείου για το ενδιαφέρον που δείχνουν για την παράδοση των Ελλήνων Καππαδοκών. Η Υπουργός αποδεικνύει στην πράξη το πολιτιστικό της ενδιαφέρον  για την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε σήμερα κινείται προς την κατεύθυνση αυτή.

Σεβόμενος την επιθυμία της Υπουργού, προτού δημοσιοποιήσω τη συγκεκριμένη πολύ θετική κίνηση ανέμενα τη δημοσίευση ενός πλήρους δελτίου τύπου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (https://www.culture.gov.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=5042#prettyPhoto), όπου κανείς μπορεί να βρει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας».

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο

Η πανηγυρική έναρξη του Cosmopolis Festival 2024 θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες όλων! (φωτογραφίες-video)

Επόμενο άρθρο

Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από διάφορες οδούς της Καβάλας