Dark Mode Light Mode

Ο γάμος του Γιάννη και της Μαρίας (φωτογραφίες)

Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2024 , στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λεύκης Καβάλας, ο Γιάννης και η Μαρία ενώθηκαν με τα Ιερά δεσμά του γάμου και επισήμως πλέον θα πορεύονται μαζί στη ζωή.

Δύο λαμπερά παιδιά που επισημοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σχέση και την αγάπη που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, ανάμεσα στα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα. Η νύφη μας – η εντυπωσιακή Μαρία – έφτασε στην εκκλησία μέσα στο ολόλευκο νυφικό της συνοδευόμενη από τον πατέρα της Γιάννη και τον αδερφό της Γιώργο, ενώ λίγο πιο πίσω η μητέρα της Δώρα εμφανώς συγκινημένη παρακολουθούσε το όλο σκηνικό. Παραδίδοντας τη νύφη ο περιχαρής πατέρας είπε μονολεκτικά στον γαμπρό του Γιάννη ” να μου την προσέχεις “.

Τα αυθόρμητα χειροκροτήματα των συγγενών και φίλων που καρτερικά παρακολουθούσαν έξω από το ξωκκλήσι του Αϊ Γιώργη οδήγησαν το νεαρό ζευγάρι στο εσωτερικό του Ναού όπου ο Πατέρας Κωνσταντίνος – που τους περίμενε – ξεκίνησε το μυστήριο του γάμου.

Ὁι παράνυμφοι ( κουμπάροι ) – Κωνσταντίνος Λάϊος, Αγγελική Λασκαρίδου, Παναγιώτης Κοσμολιάπτσης -που αποτελούν τους επίσημους μάρτυρες του Μυστηρίου και είναι αμέσως μετά το ζεύγος, τα κατ’ εξοχήν τιμώμενα πρόσωπα, αφού αντάλλαξαν τις βέρες έστεψαν με δόξα και τιμή τους νεονύμφους χορεύοντας μαζί τους τον κυκλικό χορό – ” Ησαΐα χόρευε ” με τον οποίο η Ἐκκλησία μας πανηγυρίζει την ένωση του νέου ζεύγους.

Ο Γιάννης και η Μαρία ήταν τρισευτυχισμένοι – ανάμεσα στα αγαπημένα τους πρόσωπα – βλέποντας αυτή η πρώτη γνωριμία και η αγάπη τους να έχει αυτό το αίσιο τέλος και παράλληλα να είναι η απαρχή της καινούργιας κοινής τους συμβίωσης.

Οι γονείς Θεοφάνης – Μαρία Γκούγκλα τα αδέλφια και οι συγγενείς του γαμπρού Γιάννη ήρθαν από την Καλαμπάκα και ως ” φιλοξενούμενοι ” είχαν το πρώτο λόγο και στο γλέντι που ακολουθούσε, ενώ δεν άργησε να έρθει στο προσκήνιο και το άκουσμα της Ποντιακής λύρας από την πλευρά της Μαρίας μας.

Λόγω της μακρόχρονης αγάπης που με συνδέει με τον πατέρα και την μητέρα της νύφης, τον κουμπάρο μου Γιάννη Κοπανάκη και την κουμπάρα μου Δώρα Μαλέα, όπως και τον βαφτιστικό μας Γιώργο, παρακολουθήσαμε – όπως και όλοι που αγαπούν το ζευγάρι – τη σεμνή τελετή από την εκκλησία μέχρι το χώρο διασκέδασης φανερά ευτυχισμένοι και συγκινημμένοι, ευχόμενοι στους νεόνυμφους, βίον ανθόσπαρτον με υγεία – ευτυχία στο νέο τους σπιτικό με ευλογία ΘΕΟΎ.

Καλούς απογόνους Γιάννη και Μαρία.

Μπάμπης Παναγιωτίδης

Προηγούμενο άρθρο

700 επιβάτες έφερε στην Καβάλα το Seven Seas Grandeur

Επόμενο άρθρο

Με τον παραδοσιακό τρόπο η μετάδοση του αποτελέσματος εκλογικού τμήματος Πλατανοτόπου