Dark Mode Light Mode

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης για την πλατεία Καπνεργάτη και τη συνοικία της Παναγίας

πηγή φωτογραφίας Δήμος Καβάλας

Μιλήσαμε με τον κ. Γιάννη Εριφυλλίδη για δύο θέματα επικαιρότητας.

Το εκτελούμενο έργο στην πλατεία Καπνεργάτη που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει. Την Παναγία και ειδικότερα τα συμπεράσματα από την εφαρμογή του κανονισμού στάθμευσης. Οι απόψεις του κ. Εριφυλλίδη έχουν ενδιαφέρον.

Η συνέντευξη

Ερ: Βλέπετε να τελειώνει το έργο στην Πλατεία Καπνεργάτη;

Απ: Όχι. Μέσα στο 2025 κι αν τελειώσει… Παρατηρώ άλλωστε ότι για το ίδιο έργο έχει σταματήσει να κάνει προβλέψεις και ο κ. Μουριάδης. Σε σχετικό video που είχε γίνει από μας προβάλλαμε τις δηλώσεις αυτού και των αντιδημάρχων. Το ότι το έργο «…τελειώνει τον Μάιο», ή  «τον Ιούνιο θα τελειώσει», «…στο τέλος του 2024 θα τελειώσει…». Καμία δήλωση τους δεν επιβεβαιώθηκε. Αλλά κι αυτό δεν υπάρχει πια. Δεν υπάρχει τώρα ούτε πρόβλεψη! Οπότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Δεν ξέρω και έχω μεγάλες αμφιβολίες αν το αποτέλεσμα τελικά θα δικαιώσει όλη αυτήν την αναμονή και την τεράστια ταλαιπωρία των καταστηματαρχών κλπ. Αυτή η τόση μεγάλη αναμονή έχει ακυρώσει το ίδιο το έργο. Όταν θα τελειώσει θα πούμε «ε και, τελικά τι έγινε;».

Ερ: Πήγατε πρόσφατα και στη συνοικία της Παναγίας, εκεί τι ακούσατε από τους ανθρώπους που μένουν εκεί;

Απ: Είναι πολύ προβληματισμένοι οι άνθρωποι του συλλόγου των κατοίκων, στη συνέλευση των οποίων συμμετείχα. Εγώ χαίρομαι που οι σύλλογοι όπως της Παναγίας -αλλά και σε άλλες συνοικίες- είναι ενεργοί. Προσπαθούν οι άνθρωποι να πιέσουν για την εξεύρεση λύσεων και η Παναγία έχει τεράστια προβλήματα τα οποία δεν τα έχουμε δει σοβαρά τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να απογοητεύονται. Πρέπει να επιμείνουν, πρέπει να συνεχίσουν να πιέζουν και θεωρώ ότι σε κάποια φάση θα βρεθεί η Δημοτική Αρχή η οποία θα αναδείξει πραγματικά την Παναγία. Είναι η συνοικία κόσμημα της πόλης μας και είναι αυτή που προσελκύει τους τουρίστες αλλά δυστυχώς κάνουμε τα πάντα για να την κάνουμε χειρότερη απ’ ότι είναι.

Ερ: Ο κανονισμός στάθμευσης στους δρόμους της Παναγίας που δοκιμάζεται- εφαρμόζεται από την περασμένη Άνοιξη, είναι ένας κανονισμός που πρέπει να τον κρατήσουμε; Πέτυχε ή δεν πέτυχε;

Απ: Από αυτά που ακούω από τους κατοίκους και από τους καταστηματάρχες της Παναγίας, δεν πέτυχε. Όταν κάτι δεν πετυχαίνει, πρέπει να το  αλλάζουμε. Πρέπει να το δοκιμάζεις πρώτα και αν σου λένε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν έχει πετύχει, πρέπει να το αλλάξεις. Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν πρόκειται για ένα έργο, όπως π.χ. είναι η Πλατεία Καπνεργάτη. Που όταν τελειώσει, λες ότι αυτό είναι και δεν μπορώ να το γκρεμίσω τώρα. Ίσως μετά από 40 χρόνια, θα το αλλάξω. Είναι ένας κανονισμός. Κι αν δεν περπατάει, πρέπει να αλλάξει.

Προηγούμενο άρθρο

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης υπόσχεται ανταποδοτικές υπηρεσίες σε όλα τα μέλη

Επόμενο άρθρο

Επιτυχία αθλητή αναρρίχησης του ΕΟΣ Καβάλας 1933