Dark Mode Light Mode

Ο Γιάννης Φιλίππου θυμάται και σχολιάζει

*Ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

Κακά τα ψέματα αγαπητοί μου, αρχίζω και πιστεύω ότι είναι συνώνυμα σχεδόν μεταξύ τους. Αφού ένας αθέμιτος οικονομικός συναγωνισμός διακατέχει αυτούς που ασχολούνται. Πρέπει όμως να ομολογήσω πως ο συναγωνισμός αυτός έχει ανεβάσει πολύ υψηλά τον πήχη της ποιότητας του ποδοσφαίρου που παίζεται. Λίγοι είναι αυτοί που σήμερα παίζουν δωρεάν το άθλημα αυτό και κυρίως νεαρές ηλικίες που στοχεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον τους αργότερα. Παντού δοσοληψίες και μετακινήσεις ποδοσφαιριστών, πάντα οικονομικές.

Κανένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δε συμμετέχει δωρεάν όπως λέγαμε παλαιότερα για τη φανέλα και το  σύλλογο. Τα μυαλά και οι νοοτροπίες έχουν πλέον αλλάξει. Στην κυριολεξία σύλλογοι επαγγελματικοί δεν έχουν να ζηλέψουν σχεδόν το παραμικρό από επαγγελματικούς συλλόγους, αφού οι παίκτες τους απολαμβάνουν όλα σχεδόν όλα τα οικονομικά αγαθά. Που θα βρουν τα χρήματα οι παράγοντες είναι άλλο θέμα. Αυτοί όμως τα βρίσκουν αφού ο σύλλογος συνεχίζει τη λειτουργία του. Βέβαια όμως αν το καλοσκεφτεί  κανείς κα συγκρίνει τη σημερινή με την παλαιότερη κατάσταση είναι ένα και το αυτό.

Οι νεότεροι ζητούν και θέλουν να εξασφαλίσουν τα οικονομικά τους δρώμενα και καλά κάνουν. Οι παλαιότεροι όμως ποδοσφαιριστές άλλων δεκαετιών πίσω,  ως  επί το πλείστο και μέσω του ποδοσφαίρου, εξασφάλισαν ορισμένοι και την επαγγελματική τους αποκατάσταση  διοριζόμενοι και στο δημόσιο ή άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ανοιγόταν λοιπόν ένας πιο εύκολος δρόμος προς την ίδρυση της οικογενειακής τους αποκατάστασης και καλά έκαναν και αυτοί. Μια σύγκριση τώρα μεταξύ του ερασιτεχνικού και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είναι ότι για τη λειτουργία τους απαιτούνται μεγάλα ποσά για το αλισβερίσι  να πούμε των ποδοσφαιριστών τους οι επαγγελματικές κατηγορίες και μικρότερα οι ερασιτεχνικές.

*Τα εύσημα στο Νοσοκομείο Καβάλας

Θέλω να δώσω τα εύσημα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας που εκτός των γενικών του καθηκόντων δηλαδή που φροντίζει για την υγεία του καθενός πολίτη, συνέστησε παράλληλα και δανειστική βιβλιοθήκη για τις ανάγκες νοσηλευόμενων καθώς και του προσωπικού του.  Βέβαια τα εύσημα αξίζουν και στα κα Αργυρίου και στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Καβάλας, που όπως μαθαίνω ήταν ιδέα τους και πραγματοποιήθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου μας. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να παραδειγματιστούν για τη σύσταση βιβλιοθηκών και άλλες δημόσιες ή ιδιωτικές υπηρεσίες και όμιλοι της Καβάλας, προκειμένου να προσελκύσουν και ενημερώσουν τα μέλη τους ακόμη περισσότερο. Οι καιροί και η καθημερινότητα στοχεύουν τη μνήμη μας καθημερινά και η ανάγνωση ενός βιβλίου θα αναπαύσει έστω για λίγο τον εγκέφαλο και θα ταξιδέψει μαζί με το περιεχόμενο του κάθε βιβλίου. Τελικά εγώ από μέρους μου, συγχαίροντας για την εν λόγω πρωτοβουλία, τους χάρισα τρία βιβλία που έχω συγγράψει: «Εγώ ο Ερασιτέχνης Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, προκειμένου να συμπληρώσουν το σύνολο της δανειστικής βιβλιοθήκης.

*Καβάλα Expo 2024.

Επ’ ευκαιρία της τοπικής έκθεσης του Επιμελητηρίου Καβάλας Expo2024, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου που διήρκεσε έως και τη Δευτέρα 7 τρέχοντος μηνός, θέλησα να ασχοληθώ και να κάνω το παρακάτω σχόλιο. Η εν λόγω έκθεση είναι διεθνής και πραγματοποιείται κάθε χρόνο όπως πάντα στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», στην περιοχή της Ν.  Καρβάλης. Εγώ επισκέφτηκα την εν λόγω έκθεση και διαπίστωσα με τέλεια οργάνωση από πλευράς των αρμοδίων και του ΔΣ του Επιμελητηρίου Καβάλας, αφού φρόντισαν επί τη ευκαιρία να καλέσουν και να διεξαχθεί και η Γενική Συνέλευση όλων των Επιμελητηρίων της χώρας μας. Οι χώροι πλήρες με εκθέματα ακόμη και από ξένες χώρες που τίμησαν την εκδήλωση. Οι αρμόδιοι εκτός των άλλων φρόντισαν ακόμη και για τη διασκέδαση των επισκεπτών και τις 4 ημέρες με την παρουσία καταξιωμένων καλλιτεχνών της χώρας μας.

Η εν λόγω εκδήλωση τιμά και προβάλλει σε μέγιστο βαθμό την πόλης μας και την Καβάλα σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Προηγούμενο άρθρο

Ομιλία Παύλου Βουλγαρίδη στο συνέδριο των συνταξιούχων

Επόμενο άρθρο

H Aντωνίου θα σφυρίξει το Μακεδονικός-ΑΟΚ