Dark Mode Light Mode
Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου η κλήρωση της Super League 2
Ο Γιάννης Πασχαλίδης για την επίσκεψη στην Καβάλα του νέου Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα
Οριστική λύση στις αποζημιώσεις λόγω Antonov

Ο Γιάννης Πασχαλίδης για την επίσκεψη στην Καβάλα του νέου Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

Από χθες είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε στη πόλη μας την Α.Ε. τον νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Koichi Ito, ο οποίος ήρθε για να παρακολουθήσει τις εργασίες του 3ου Διεθνούς Summer School και τη συμμετοχή της Ιαπωνικής αποστολής. Με τον κ. Πρέσβη και τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Ιαπωνικής Πρεσβείας κ. Shiratori Ko επισκεφθήκαμε:

1) το Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων

2) το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας Ν. Καβάλας , της Θρακικής Εστίας Καβάλας και της Λέσχης Ποντίων Καβάλας

3) το Ναυτικό Μουσείο της πόλης

Ο Πρέσβης εκτίμησε βαθύτατα τόσο την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση που έλαβε στους Φιλίππους, όσο και την πολύ θερμή υποδοχή (και με τραγούδια) στο Μουσείο Προσφυγικού Πολιτισμού όπου έγινε και μνεία για την εκδήλωση που διοργανώσαμε με την Ιαπωνική Πρεσβεία εις μνήμην του καπετάνιου του Τοκει Μάρου που έσωσε πρόσφυγες στη Σμύρνη.

Τέλος, ο Πρέσβης αποκόμισε θετική εντύπωση από την όρεξη με την οποία οργανώθηκε το Ναυτικό Μουσείο. Εξέφρασε δε την πρόθεση να λάβει ενεργό ρόλο στο να μάθουν όλο και περισσότεροι Ιάπωνες για τη πόλη της Καβάλας και την ιστορία της.

Επίσης, συνόδευσα τον Πρέσβη στην εθιμοτυπική του επισκεψη στο Δημαρχείο Καβάλας, όπου συναντήσαμε τον Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Μουρίαδη και τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Παναγιώτη Αγγελίδη.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε τόσο η σχέση που έχει ήδη δημιουργηθεί μεταξύ της Ιαπωνικής Πρεσβείας και της πόλη της Καβάλας και οι προοπτικές, όσο και οι γενικότερες σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ιαπωνίας. Με τον Πρέσβη επίσης επισκεφθήκαμε και το τοπικό οινοποιείο της περιοχής “Βίβλια Χώρα”.

Στις συζητήσεις μας με τον Πρέσβη, του ανέδειξα τη σημαντικότητα της περιοχής μας στη παραγωγή κρασιού αλλά και άλλων τοπικών προϊόντων, και ο Πρέσβης δεσμεύθηκε να επιστρέψει στη περιοχή μας για περαιτέρω επαφές.

Διατηρώντας μια διαρκή σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την Ιαπωνική Πρεσβεία, προσπαθώ να εμβαθύνω τις σχέσεις των δύο χωρών και να προωθήσω προοπτικές που θα έχουν αποτύπωμα στον τόπο μας. Ευχαριστώ την Α.Ε. τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στη πόλη μας και τον περιμένουμε ξανά.

πηγή: Γιάννης Πασχαλίδης

Προηγούμενο άρθρο

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου η κλήρωση της Super League 2

Επόμενο άρθρο

Οριστική λύση στις αποζημιώσεις λόγω Antonov