Dark Mode Light Mode

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης υπόσχεται ανταποδοτικές υπηρεσίες σε όλα τα μέλη

Η παράταξη του Γιάννη Παναγιωτίδη είναι πλήρως ικανοποιημένη για την επιτυχία της προχθεσινής εκδήλωσης της. Ουσιαστικά της πρώτης προεκλογικής.

Ο υποψήφιος πρόεδρος πέραν του ότι δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει μισθός για τον ίδιο- αν εκλεγεί πρόεδρος- και για τα μέλη της Επιτροπής του Επιμελητηρίου, μιλώντας στην Πρωινή αναφέρθηκε σε ανταποδοτικές υπηρεσίες προς όλους.

Η συνέντευξη

Ερ: Πόσους υποψήφιους ανακοινώσατε το βράδυ της Δευτέρας;

Απ: Ανακοίνωσα 41 υποψήφιους. Δεν υπάρχει περιορισμός για το συνολικό αριθμό υποψηφίων. Υπάρχει το ελάχιστο όριο που είναι ακριβώς στον αριθμό που ανακοινώσαμε. Υπάρχουν 5 τμήματα στο δικό μας Επιμελητήριο, άλλο Επιμελητήριο μπορεί να έχει λιγότερα ή περισσότερα τμήματα. Σύμφωνα με τον κωδικό δραστηριότητας που διαθέτει η κάθε επιχείρηση, ο κάθε επιχειρηματίας- επαγγελματίας κτλ ψηφίζει τους υποψήφιους του τμήματος του.

Ερ: Σε σχέση με τις εκλογές του 2017, τώρα δικαίωμα ψήφου έχουν περισσότερα ή λιγότερα μέλη;

Απ: Νομίζω ότι είναι περισσότερα τα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου, όχι πολλοί περισσότεροι βέβαια. Είχαμε και διακοπές επιχειρήσεων αλλά και αύξηση με ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Το ισοζύγιο ήταν πάντα θετικό. Θεωρώ ότι είναι περισσότερα τα μέλη που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουνε. Βέβαια οριστικούς εκλογικούς καταλόγους θα έχουμε στη διάθεση μας μετά το κλείσιμο των προθεσμιών. Θα εξαρτηθεί από το πόσα μέλη θα τακτοποιηθούν οικονομικά. Κι εννοώ πόσοι θα είναι είναι ενήμεροι και να έχουνε δικαίωμα να ψηφίσουν. Όσοι είναι ενήμεροι για το 2023. Εννοώ στο Επιμελητήριο ενήμεροι, στο ΓΕΜΗ.

Ερ: Είπατε στην ομιλία σας στην εκδήλωση της Δευτέρας ότι θέλετε να προσφέρετε εθελοντικά. Αρνείστε τους μισθούς, την αντιμισθία, τη μισθοδοσία.  Αν εκλεγείτε δεν θα πληρώνεστε ως πρόεδρος;

Απ: Η φιλοσοφία τους δικού μας συνδυασμού είναι η προσφορά μας. Εθελοντικά στο Επιμελητήριο, χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε αντιμισθία. Αν κερδίσουμε εμείς, ο πρόεδρος και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής δεν θα πληρώνονται.

Ερ: Είστε ικανοποιημένος; Επετεύχθη ο στόχος της εκδήλωσης;

Απ: Ήταν μια πάρα πολύ καλή συγκέντρωση. Δεν περιμέναμε να έρθει τόσος πολύς κόσμος. Ως συνήθως το τελευταίο διάστημα στις εκδηλώσεις που έχουν προεκλογικό χαρακτήρα δεν προσέρχεται ο κόσμος. Δεν περιμέναμε τέτοια συμμετοχή του κόσμου τη Δευτέρα. Αυτό έδειξε την ανταπόκριση που έχουμε στον κόσμο και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει.

Ερ: Αισιοδοξείτε ότι κόσμος θα έρθει να ψηφίσει στη διαδικασία;

Απ: Θεωρώ ότι θα έρθει να ψηφίσει. Το είπα και στην αρχή ότι είναι καλό, είναι θετικό που στις εκλογές συμμετέχουν τρεις συνδυασμοί. Αυτό θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο να ψηφίσει. Έτσι πρέπει να είναι στις εκλογές του Επιμελητηρίου και όχι μόνο στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές δημιουργεί ευθύνες στην επόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου, το να λειτουργήσει το Επιμελητηριακό θεσμό υπεύθυνα και σύμφωνα με αυτά που ορίζει. Να υπάρχουν δηλαδή ανταποδοτικές υπηρεσίες σε όλα τα μέλη του.

Προηγούμενο άρθρο

«Μόνο η πρόταση μας συνοδεύεται από μελέτη»

Επόμενο άρθρο

Ο Γιάννης Εριφυλλίδης για την πλατεία Καπνεργάτη και τη συνοικία της Παναγίας