Dark Mode Light Mode

Ο Γιώργος Κουβαράς και η εκπομπή του στην ΕΡΤ προβάλλουν την Καβάλα

Ομόφωνη απόφαση έλαβαν στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης (9/7) τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας.

Ενέκριναν δαπάνες εκδηλώσεων. Εκτός από τα συνηθισμένα, υπάρχει η παρουσία στην Καβάλα του Γιώργου Κουβαρά. Με την εκπομπή του «Το Κέντρο». Στόχος η προβολή της πόλης.

Αναλυτικά η απόφαση της Δ. Επιτροπής:

Ο Δήμος Καβάλας ενισχύει για μία ακόμη χρονιά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δάτου, προκειμένου να πραγματοποιήσει το ετήσιο παραδοσιακό πανήγυρι του στις 26 και 27 Ιουλίου 2024. Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί θεσμό για την περιοχή των Φιλίππων και προκαλεί το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Καβάλας. Το συνολικό κόστος για το Δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 1.200,00 ευρώ.

Ο Δήμος Καβάλας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δάτου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά,πραγματοποιούν τη διοργάνωση Μπάσκετ 3ON3, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του χωριού, από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου 2024.

Το συγκεκριμένο τουρνουά, στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες ομάδες από τη Δ.Ε. Φιλίππων και του Δήμου Καβάλας, προάγει τον αθλητισμό και, κυρίως, την έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι». Το συνολικό κόστος για το Δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 806,00 ευρώ.

Ο Δήμος Καβάλας και ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας συνδιοργανώνουν το 33ο ΟΠΕΝ Σκακιστικό Τουρνουά Καβάλας «Βασίλης Θεοδωρίδης», από τις 29 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου 2024.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που φιλοξενεί κάθε χρόνο η Καβάλα, με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το συνολικό κόστος για το Δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 9.890,00 ευρώ.


Ο Δήμος Καβάλας και η λαϊκή – παραδοσιακή ορχήστρα «ΠΑΓΓΑΙΟΡΕΙΤΕΣ» συνδιοργανώνουν στην Καβάλα και στις Κρηνίδες, δύο μουσικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην έντεχνη μουσική και το λαϊκό τραγούδι, στον Ζυγό και στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλή, στις 21 και 28 Αυγούστου αντίστοιχα. Το συνολικό κόστος για το Δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 1.100 ευρώ.


Ο Δήμος Καβάλας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού συνδιοργανώνουν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τον αγώνα δρόμο «Apostolos Silas Trail Run», στο περιαστικό δάσος του Σταυρού, στις 8 Σεπτεμβρίου 2024. Η εν λόγω διοργάνωση, στην οποία παίρνουν μέρος περισσότεροι από 500 αθλητές όλων των ηλικιών από πολλές περιοχές της χώρας, περιλαμβάνει δύο διαδρομές 5 και 22 χλμ. Το συνολικό κόστος για το Δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 2.187,50 ευρώ.


Ο Δήμος Καβάλας στηρίζει για μία ακόμη χρονιά το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάλας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Λέσχη από τις 25 έως τις 30 Αυγούστου 2024, με ευθύνη του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων και του Πανεπιστημίου της Ιένας. Αντικείμενο των ακαδημαϊκών διαλέξεων, σεμιναρίων και συζητήσεων είναι ο κομβικός διαπολιτισμικός ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αντανάκλασή του στις διεθνείς σχέσεις, τα ενεργειακά ζητήματα και τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ευρωατλαντικής Συνεργασίας. Το συνολικό κόστος για το Δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 400,00 ευρώ


Ο Δήμος Καβάλας και το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Καρβάλης συνδιοργανώνουν, στις 31/7 και 1/8, για μία ακόμη χρονιά, το έθιμο «Περνάμε πάνω από τις φωτιές», στο πάρκο της παραλίας της Νέας Καρβάλης. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγονός που συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες από το Δήμο Καβάλας και τις γειτονικές περιφερειακές ενότητες, συμβάλλοντας πέρα όλων των άλλων και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Το συνολικό κόστος για το Δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 2.000,00 ευρώ


Ο Δήμος Καβάλας θα φιλοξενήσει στις 17 και 18 Ιουλίου τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά και τους συνεργάτες του, για να παρουσιάσει μέσα από την εκπομπή «ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ», την ταυτότητα της πόλης και την πολιτιστική κληρονομιά των καπναποθηκών. Στην εκπομπή θα συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ιστορικοί, λογοτέχνες και αρχιτέκτονες της πόλης, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών φορέων. Το συνολικό κόστος για το Δήμο Καβάλας ανέρχεται στο ποσό των 620,00 ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο

Έργα στα σχολεία, αν και τα ποσά είναι μικρά

Επόμενο άρθρο

Μακεδονικός Αγιάσματος: Πλησιάζει ο Μιχάλης Μπαντάνης