Στην Αθλητική Πρωινή μίλησε ο Γιώργος Βεζυρίδης για τη συνεργασία του Απόλλωνα Καβάλας με τον Ηρακλή Καβάλας.
Τα δυο σωματεία από εδώ και στο εξής θα βαδίσουν από κοινού σε επίπεδο τμημάτων υποδομής αλλά και σε ένα πλάνο που αφορά και την ανδρική ομάδα του Ηρακλή.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Βεζυρίδη που ανήκει στο προπονητικό τιμ της νέας αυτής προσπάθειας.
Ερ: Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία ανάμεσα στον Απόλλωνα Καβάλας και τον Ηρακλή Καβάλας;
Απ: Ήταν κάτι που το προετοίμαζα εγώ προσωπικά και κάποιοι άνθρωποι του Ηρακλή εδώ και 2 χρόνια.
Ήταν κάτι που το ήθελα και εγώ γιατί εδώ στην πόλη αυτά τα σωματεία είναι οι δυο μεγάλες μου αγάπες. Προέρχομαι από τον Ηρακλή και επί των ημερών μου έγιναν οι εγκαταστάσεις που έχει στο Περιγιάλι και που σπάνια τις έχουν άλλες ερασιτεχνικές ομάδες.
Ήταν μια πρωτοβουλία δικιά μου αυτό το προπονητικό κέντρο μαζί με τους γονείς.
Τότε είχαμε θυσιάσει και μια άνοδο στη Γ` Εθνική που χάθηκε στα μπαράζ και ενώ αντί να κάνουμε 3-4 μεταγραφές, επιλέξαμε να κάνουμε προπονητικό κέντρο με τη βοήθεια των γονιών, ανεβάζοντας τις συνδρομές. Βλέπετε τι γίνεται σήμερα όπου ομάδες από τη Γ` Εθνική αλλά και της Α` κατηγορίας οι οποίες δεν δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, γιατί δεν υπάρχει υποδομή.
Εμείς τότε επιλέξαμε κάτι και κατηγορηθήκαμε μάλιστα αφού η ομάδα με 2-3 μεταγραφές θα ανέβαινε στη Γ` Εθνική. Τώρα όμως δικαιωνόμαστε από τη στιγμή που οι καιροί γίνονται πιο δύσκολοι σε οικονομικό επίπεδο.
Τώρα ο Ηρακλής έχει μια βάση. Όταν μιλάμε για υποδομές δεν είναι μόνο τα παιδιά, είναι και ο χώρος που δουλεύεις. Τώρα θέλει υπομονή αφού σε συνεργασία με τον Απόλλωνα Καβάλας όπου τα τελευταία χρόνια εργάζομαι εκεί ως προπονητής, ανεβάζουμε παιδιά σιγά- σιγά στην πρώτη ομάδα όπου είναι ο Ηρακλής. Αυτά τα παιδιά είναι επιλεγμένα, περνάνε τα τεστ που επιβάλλονται, εργομετρικές εξετάσεις κτλ.
Όσο ο Ηρακλής ανεβαίνει κατηγορίες που βέβαια για αυτό δεν βιαζόμαστε θα φτιάξουμε και τον Ηρακλή Β` που θα είναι ο Απόλλωνας Καβάλας στην ουσία. Θα υπάρχει ένα σκαλοπάτι ακόμη, τα παιδιά που θέλουν λίγο ακόμη χρόνο μετά τα 16 τους που τελειώνουν από τις Ακαδημίες να πάνε πιο ομαλά στον Ηρακλή Καβάλας.
Θέλουμε να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, στα δικά μας παιδιά. Παιδιά που όχι από ανάγκη όπως οι περισσότεροι κάνουνε να τα προωθούν όταν δεν έχουν χρήματα για την ανδρική ομάδα.
Εμείς θα ξοδέψουμε χρήματα αλλά θα τα ξοδέψουμε για να χτίσουμε σωστούς ποδοσφαιριστές, να χτίσουμε γήπεδα. Εχουμε πάρει και ευχαριστούμε το Δήμο Καβάλας για αυτό και το γήπεδο του Κάτω Δάτου.
Τώρα όλη αυτή η συνεργασία, όλο αυτό το εγχείρημα βασίζεται σε 4 γήπεδα, με χόρτο, 2 με πλαστικό χλοοτάπητα.
Τα 2 με χόρτο είναι το βοηθητικό του Ηρακλή και το Δάτο και τα 2 με πλαστικό χλοοτάπητα είναι του Ανθουλάκη και το Βερούλειο. Ξοδεύουμε χρήματα όχι για να πάρουμε ποδοσφαιριστές για 1 χρόνο και την επόμενη χρονιά πάλι από το μηδέν. Ξοδεύουμε χρήματα πάνω στην υποδομή και περιμένουμε τους καρπούς. Θέλει απλά υπομονή και φυσικά πολύ δουλειά. Δίνουμε βαρύτητα στην οργάνωση.
Εμείς δεν είμαστε πυροτέχνημα. Χρήματα σπαταλούνται στον Ηρακλή και στον Απόλλωνα προς την σωστή κατεύθυνση που θα μείνουνε και θα πιάσουν τόπο.
Ερ: Η κοινή πορεία αφορά και το ανδρικό τμήμα του Ηρακλή Καβάλας.
Απ: Βεβαίως. Απώτερος σκοπός αυτά τα παιδιά είναι να περάσουν στον Ηρακλή Καβάλας αν δεν έχουν κάνει το βήμα παραπάνω πολύ νωρίτερα. Εμείς τους προετοιμάζουμε και ήδη τα παιδιά του Απόλλωνα φέτος απαρτίζανε τη μισή Κ-14 της ΕΠΣΚ. Το ίδιο θα συμβεί και φέτος.
Αρκετά παιδιά από τις υποδομές του Απόλλωνα Καβάλας ήδη έχουν κάνει το βήμα παραπάνω. Τα τελευταία χρόνια ο Ηρακλής Καβάλας ήταν σε ύφεση. Με αυτό το πάντρεμα το ένα σωματείο συμπληρώνει το άλλο.
Ερ: Οι γονείς πως βλέπουν αυτή τη συνεργασία;
Απ: Ασφαλώς και την έχουν αγκαλιάσει.
Στον Απόλλωνα Καβάλας το μοναδικό θέμα που είχαμε γιατί όλα τα άλλα φροντίζαμε να είναι τακτοποιημένα, ήτανε ότι δεν υπάρχει ανδρικό τμήμα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η συνέχεια για τα παιδιά και είναι το ανδρικό τμήμα του Ηρακλή Καβάλας.
Οι δε γονείς του Ηρακλή Καβάλας είχανε θέμα ότι τα τμήματα δεν ήταν συμπληρωμένα, δε γινόταν σωστή δουλειά, υπήρχαν παιδιά που παίζανε με 2 χρόνια μεγαλύτερα η αντίστοιχα με 2 χρόνια μικρότερα, Θέλουμε να καλύψουμε τώρα όλες τις ανάγκες και να παράγουμε ποδοσφαιριστές για το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα για το ποδόσφαιρο.
Ερ: Υπάρχει το κατάλληλο προπονητικό τιμ για όλα αυτά;
Απ: Είναι προπονητές όλοι πτυχιούχοι αλλά και απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ.
Είναι ο Γιώργος ο Κούντουρας, ο Θεόδωρος ο Μαδέσης που είναι μια πρόσφατη προσθήκη, ο Τίμος ο Σαββάτης, ο Θεόδωρος ο Ανανιάδης , εγώ, ο Ιορδάνης ο Στυλιανίδης όπου με χαροποιεί το γεγονός ότι έρχεται και παρακολουθεί τις υποδομές, έχει πιάσει το νόημα, τι σημαίνει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και που θέλουμε να κινηθούμε.
Οι προπονητές της Ακαδημίας επίσης βοηθάνε το ανδρικό τμήμα. Αυτό το όλο εγχείρημα τον έχουν αγκαλιάσει οι γονείς και γενικότερα ο κόσμος της Καβάλας.
Πρωτίστως το παιδιά πρέπει να μάθουν σωστά το ποδόσφαιρο και εμείς έχουμε όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις αλλά και το απαραίτητο προπονητικό τιμ για να γίνει αυτό που πρέπει.