• 4 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. Looking for a cutting-edge trading platform? Immediate Edge offers state-of-the-art tools for modern traders.

Ο καιρός στην Καβάλα: Έρχονται βροχές-καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

 Ο καιρός στην Καβάλα: Έρχονται βροχές-καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

φωτογραφία αρχείου

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές-καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, σήμερα πολύ αργά το βράδυ μέχρι αύριο νωρίς το πρωί θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες με έμφαση στα βορειότερα τμήματα του νομού. Έπειτα, θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση, όμως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα υπάρξουν εκ νέου αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η πιθανότητα διακρίνεται ως εξής:

1) Αξιόλογη πιθανότητα στα ορεινά (ιδίως στον ορεινό όγκο Λεκάνης-Βουνοχωρίου) και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινά και στο βόρειο κομμάτι του νομού.

2) Μικρότερη πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα του νομού, στην Θάσο πολύ μικρή πιθανότητα.

Να σημειωθεί ότι κυρίως στις περιοχές της κατηγορίας (1) υπάρχει πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Μετά την πρόσκαιρη εκ νέου βελτίωση που θα υπάρξει, αργά μέσα στην νύχτα προς την Πέμπτη και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης αναμένονται κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες με έμφαση σε περιοχές κοντά στην θάλασσα και στην Θάσο, τοπικά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν μεγάλη διάρκεια και πρόσκαιρες εξάρσεις.

Στην συνέχεια αναμένεται οριστική σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει προοδευτική πτώση μέχρι και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής και θα φτάσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Από το Σάββατο αναμένεται σταδιακή άνοδος και η θερμοκρασία μέχρι την Δευτέρα θα έχει φτάσει ξανά σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

πηγή: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

Διαβάστε επίσης