Dark Mode Light Mode

Ο κόσμος του επίπλου

Είναι αλήθεια ότι όλα τα καινούρια σπίτια αλλά και τα παλαιότερα που είναι υπό ανακαίνιση χρειάζονται κάποια σετ ή κομμάτια νέων επίπλων.

Κι αν για μία νεόδμητη οικία αυτό θεωρείται δεδομένο, πολλοί θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να ισχύει το ίδιο και για μία παλιότερη που ανακαινίζεται. Πώς είναι όμως δυνατόν να αλλάζουμε το χρώμα στους τοίχους, να αντικαθιστούμε τις ντουλάπες των ρούχων, τα φωτιστικά, τις κουρτίνες ή ακόμη και τις παλιές ή ξεπερασμένες οικιακές συσκευές αλλά να μην προβούμε και σε αλλαγή των περισσότερων επίπλων μας; Αν τα διατηρήσουμε ως έχουν η μεταμόρφωση του σπιτιού μας δεν θα έρθει ποτέ μιας και τα παλιά έπιπλα θα θυμίζουν για πάντα ένα παλιό σπίτι και σίγουρα όχι ένα μοντέρνο ή ανακαινισμένο.

Ας μιλήσουμε όμως λίγο τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας και πιο συγκεκριμένα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο. Ξεκινώντας να τονίσουμε ότι στην χαμηλότερη κατηγορία τιμής για τα εν λόγω έπιπλα μπορούμε να βρούμε κρεβάτια επενδυμένα με δερματίνη τα οποία ξεκινούν από τα 130€ περίπου. Ή μπορούμε να αγοράσουμε και ακόμα φτηνότερες κατασκευές από ξύλο που στοιχίζουν 80 ή 90€. Φυσικά δεν πρόκειται για κορυφαίες επιλογές αλλά σίγουρα θα καλύψουν τις ανάγκες ενός νοικοκυριού που αναζητά κάτι οικονομικό στην παρούσα φάση. Οι τιμές αυτές ισχύουν για ένα διπλό κρεβάτι πλάτους 140εκ. ή 160εκ. το περισσότερο. Αν αναζητούμε ένα υπέρδιπλο κρεβάτι πλάτους 180 εκ. με αποθηκευτικό ωστόσο χώρο τότε θα χρειαστεί να ξοδέψουμε τουλάχιστον τα διπλάσια χρήματα μιας και σε αυτή την κατηγορία οι τιμές κυμαίνονται από 260€ έως κάποιες χιλιάδες ευρώ.

Συμβουλή: Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα κρεβάτι συνοδεύεται απαραιτήτως και από ένα αντίστοιχου μεγέθους στρώμα. Ένα στρώμα για διπλό ή υπέρδιπλο κρεβάτι ξεκινάει από περίπου 200 ή 300€ και μπορεί να αγγίξει και τις 2.000€. Συνεπώς, είναι μια σημαντική παράμετρος και φυσικά είναι αυτό που θα μας στηρίξει και θα μας ξεκουράσει κατά τη διάρκεια του βραδινού ή μεσημεριανού μας ύπνου. Αν θέλουμε να πετύχουμε μια καλύτερη συμφωνία μπορούμε να αγοράσουμε και το κρεβάτι αλλά και το στρώμα από το ίδιο κατάστημα και έτσι να εξοικονομήσουμε αρκετό χρόνο αναζήτησης σε άλλα μαγαζιά. Φυσικά εάν το επιθυμούμε μπορούμε να επισκεφθούμε μόνο αντιπρόσωπους που κάνουν ευκολίες πληρωμής μιας και οι αγορές επίπλωσης είναι συνήθως μαζικές και πρέπει να πραγματοποιούνται παράλληλα προκειμένου το σπίτι να ετοιμαστεί εγκαίρως.

Εκτός του κρεβατιού ίσως χρειαστούμε και μία συρταριέρα κρεβατοκάμαρας. Εκεί θα μπορέσουμε να φυλάξουμε κάποια ρούχα που δεν πρέπει να κρεμαστούν σε κρεμάστρα ή πολύ απλά δεν χωρούν σε κάποια από τις ντουλάπες μας. Οι μικρότερες εξ αυτών, που θυμίζουν μάλλον μεγάλα κομοδίνα, ξεκινούν από περίπου 30 έως 40€ και περιλαμβάνουν συνήθως 3 συρτάρια ή και 4. «Σκαρφαλώνοντας» στις κατηγορίες των τιμών μπορούμε να φτάσουμε ή και να ξεπεράσουμε τα 1.000 ή και 1.500€. Εννοείται όμως ότι τότε μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό έπιπλο-κόσμημα εποχής ή και πιο σύγχρονο σε ύφος και εμφάνιση. Εκτός αυτού είναι σίγουρα πιο ευρύχωρο σε σχέση με ένα περιορισμένο των 40-50€. Οι συρταριέρες κρεβατοκάμαρας κατασκευάζονται συνήθως από ξύλο ή laminate αλλά κάποιες φορές συναντούμε και άλλα υλικά. Όσον αφορά στα συρτάρια αυτά μπορεί να είναι από 2-3 μέχρι 15-20 που τότε θυμίζουν ραφάκια. Η πλειοψηφία των καταναλωτών όμως αγοράζει συνήθως τα εν λόγω έπιπλα με 8, 10 ή 12 συρτάρια.

Η τελική επιλογή είναι ωστόσο δική σας και μόνο δική σας. Εσείς ξέρετε τις οικονομικές σας δυνατότητες ανά πάσα στιγμή αλλά και το προσωπικό σας γούστο είναι αυτό που θα πρέπει να κυριαρχήσει. Εξάλλου, εδώ συζητάμε για το δικό σας χώρο και όχι κάποιου φίλου ή συγγενή.

Όλες οι απόψεις είναι καλοδεχούμενες και θα πρέπει να τις έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αλλά στο τέλος της ημέρας οφείλουμε να αγοράσουμε αυτό που πραγματικά θα μας συγκινήσει!

Προηγούμενο άρθρο

Η " ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ" για Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο και Παλαιό Νοσοκομείο

Επόμενο άρθρο

Σχεδόν 15.500(!) Βούλγαροι πέρασαν στην Ελλάδα με την άρση των μέτρων - Πολλοί έχουν σπίτια στην Καβάλα