Dark Mode Light Mode

Ο μουσικός σύλλογος “Αμφίων” παρουσιάζει την μουσική παράσταση «από τον Ορφέα μέχρι τον Χατζηδάκη»

Ο Πολιτιστικός – Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων» Κρηνίδων Καβάλας, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας και το Δήμο Καβάλας, παρουσιάζουν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20.00, στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Φιλίππων, τη μουσική παράσταση «από τον Ορφέα μέχρι τον Χατζηδάκη» …η διαχρονική αξία της Ελληνικής μουσικής…

Η παράσταση επιχειρεί να προσεγγίσει την αδιάλειπτη πορεία και παρουσία της μουσικής στις ψυχές και στα χείλη των Ελλήνων, και να αναδείξει τη διαχρονική της αξία. Το «κουβάρι» της ελληνικής μουσικής ιστορίας θα αρχίσει να «ξετυλίγετε» από τους αρχαίους χρόνους, όπου θα ακουστούν αρχαίοι ελληνικοί ύμνοι, οι οποίοι θα εκτελεστούν με μουσικά όργανα όπως η πανδουρίδα, η αρχαία ελληνική κιθάρα, η βάρβιτος.

Βυζαντινοί ύμνοι, δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια, ελαφρολαϊκά, ρεμπέτικα, έντεχνα και λαϊκά, «ακολουθώντας» την μελωδική ιστορική γραμμή, θα «ταξιδέψουν» τον ακροατή στους αιώνες της ελληνικής μουσικής.

Η σύλληψη της ιδέας για το θέμα της παράστασης, η επιλογή τραγουδιών, η ενορχήστρωση, η διδασκαλία των χορωδιών, των φωνητικών και ορχηστρικών συνόλων είναι του Μανώλη Παργεντάκη.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προηγούμενο άρθρο

Η σημασία της στήριξης των βιβλιοπωλείων της αγοράς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Επόμενο άρθρο

Καβάλα: Συνελήφθη για είχε στο σπίτι του ένα πιστόλι κρότου και τέσσερα φυσίγγια