Dark Mode Light Mode

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ στη Βουλγαρία

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Π.Ε. Καβάλας, εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο κ. Σμάραγδο Κρεμύδα, τη Γενική Γραμματέα κα. Δέσποινα Μαμαλιά και τον Δρ. Κοινωνικής Οικονομίας κ. Αντώνιο Κώστα, συμμετείχε στην εναρκτήρια Κοινή Τεχνική Συνάντηση του Έργου “SocialCrafts” στο πλαίσιο του Προγράμματος “INTERREG V-A Greece-Bulgaria 2014-2020”, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19, 20 και 21 Νοεμβρίου στο Ραζλογκ της Βουλγαρίας.
Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Π.Ε. Καβάλας συμμετέχει ως εταίρος στο Έργο «Χειροτεχνίες και Κοινωνική Οικονομία: ένας μοχλός για την χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη στη διασυνοριακή περιοχή» το οποίο έχει εγκριθεί και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος “INTERREG V-A Greece-Bulgaria 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται με πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (85% ΕΤΠΑ) και της Ελλάδας (15% Εθνική Συμμετοχή).
Οι έξι (6) Εταίροι του έργου «SocialCrafts» είναι η µη κερδοσκοπική ένωση «Διεθνείς Πρωτοβουλίες Συνεργασίας» Association “International Initiatives for Cooperation”, με έδρα το Razlog της Βουλγαρίας (Επικεφαλής Εταίρος), ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Π.Ε. Καβάλας, Ελλάδα, το Περιφερειακό Κέντρο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας “Association Regional Center for Vocational Education Training to CCI – Blagoevgrad, Βουλγαρία, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία – Παράρτημα Βορείου Ελλάδας, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, το Επιχειρηματικό Κέντρο Maritza – Association “Business Center – Maritza”, Haskovo, Βουλγαρία και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, Αθήνα, Ελλάδα.
Ο στόχος του έργου είναι η βελτίωση της πρόσβασης στην εργασία ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού της διασυνοριακής περιοχής, χρησιμοποιώντας καινοτόμες πρακτικές, με βάση την ανάπτυξη ολοκληρωμένων πρωτοβουλιών Κοινωνικής Οικονομίας και η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στον τομέα της εργασίας στη διασυνοριακή περιοχή ,ώστε να αναπτυχθούν συστηματικά σε ένα βιώσιμο δίκτυο κοινωνικών επιχειρήσεων για την ένταξη στη νέα αυτή αγορά εργασίας ατόμων με αναπηρία.
Τα μέλη αυτού του δικτύου θα μπορούν να μοιράζονται κοινούς πόρους και να συνεργάζονται τόσο για τη διαφύλαξη και την προώθηση των παραδοσιακών τεχνικών βιοτεχνιών & οικοτεχνιών χειροτεχνίας της περιοχής, όσο και για την κινητοποίηση ανθρώπινων πόρων και την προσφορά θέσεων εργασίας σε άτομα με αναπηρία και άλλα μέλη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Προηγούμενο άρθρο

Επίσκεψη του 4ου Γυμνασίου Καβάλας στην Μητρόπολη Λαγκαδά

Επόμενο άρθρο

Κοινή εκδήλωση για τα δικαιώματα του παιδιού