κ. Δ/ντα
«Φυλομετάβαση» ή φύλλα που τα παίρνει ο άνεμος;
Η αξία ή απαξία της πολιτικής συμπεριφοράς κρίνεται πάντοτε από την λαϊκή ετυμηγορία κατά την εκλογική διαδικασία, όποτε αυτή διεξάγεται.
Η πολιτική διαδρομή του κάθε κόμματος, όμως, κρίνεται καθημερινά και με βάση σταθερές αρχές, αξίες ή ιδεολογίες που υπηρετούνται με συνέπεια ή όχι.
Επομένως η όποια κρίση μας για την στάση των κομμάτων στην ψηφοφορία για την … «φυλομετάβαση» , εν προκειμένω, θα πρέπει να ορίζεται από την συνέπεια στην γραμμή που έχει αποφασίσει το καθένα να χαράξει είτε αυτό αφορά τα συνεργαζόμενα κόμματα των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ , που σχηματίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, είτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι στάση κράτησαν τα άλλα κόμματα, αλλά ποιάτεικά εικόνα παρουσίασε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (κυρίως το ΠΑΣΟΚ) και ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ως μετέχοντα (μαζί με άλλους) στην προσπάθεια δημιουργίας μιάς ευρύτερης παράταξης της κεντροαριστεράς.
Και βέβαια δεν μπορώ παρά να αποδεχθώ ως ειλικρινήτην συνεπή στάσητου ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην εκφρασμένη από πολλού πολιτική του απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα . Δηλαδή στην επιλογή του να ψηφίσει, άνευ ετέρου, ΝΑΙ στο σχέδιο νόμου , ΜΕ ΤΟΟΠΟΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ .
Αυτό όμως που αδυνατώ να κατανοήσω προσωπικά και θεωρώ ότι αποτελεί ασυνάρτητη πολιτική συμπεριφορά, δεν είναι η διαφοροποίηση του κ. Θεοχαρόπουλου, αλλά η απόφαση (της κοινοβουλευτικής ομάδας) του ΠΑΣΟΚ να δηλώσει «ΠΑΡΟΝ» στην κρίσιμη ψηφοφορία.
Και επιπλέον σήμερα να έχουμε τις δηλώσεις του υποψηφίου προέδρου κ. Γ.Καμίνη να επιπλήττει την κ.Γεννηματά, για την απουσία της και την επιλογή του «στρίβειν δια του..». Ο οποίος μάλιστα την εγκάλεσε!!!! γιατί το κόμμα δεν επέλεξε το ΝΑΙ (γνωστές και οι απόψεις του ίδιου για το θέμα) .
Δυστυχώς έλαμψαν δια τις απουσίας τους και άλλοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και υποψήφιοι για την προεδρία του νέου(;)φορέα.
Αποτέλεσμα το σχέδιο νόμου να περάσει από την κοινοβουλευτική διαδικασία και να καταστεί νόμος του κράτους με την ουσιαστική συνδρομή (δια των απουσιών και του περιορισμού της αναγκαίας πλειοψηφίας) της Παράταξης.
Προφανώς υπαγορεύθηκε από την ανάγκη της «συνύπαρξης» των νέων τάσεων (με βάση και τις θέσεις συγκεκριμένων υποψηφίων) που θέλουν να διαμορφώσουν έναν νέο πολιτικό φορέα.
Πρόσφατα αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση να αναλάβω ως υπεύθυνος της Π.Ε. Καβάλας των διαδικασιών εκλογής επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα.
Δυστυχώς τα τελευταία γεγονότα και κυρίως η επιλογή της πολιτικής αυτής στάσης καθιστούν την δική μου εμπλοκή αδύνατη, αφού η πολιτική μου διαδρομή και κυρίως οι προσωπικές μου απόψεις και πεποιθήσεις, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνυπάρξουν με απόψεις και θέσεις οι οποίες είναι απολύτως αντίθετες.
Επειδή για τους ανωτέρω λόγους δεν είναι δυνατή πλέον η παραμονή στην θέση μου, και επειδή στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα, συνεπής στην προσωπική και πολιτική μου διαδρομή,έχω ήδη δηλώσει στην αρμόδια Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας ότι δεν προτίθεμαι να συνδράμω στις σχετικές διαδικασίες από την θέση του Υπευθύνου εκλογών της Π.Ε.Καβάλας, προκειμένου να προβεί στην άμεση αντικατάστασή μου.
Διατηρώ το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να παραμένω χρήσιμος στην κοινωνία και όχι χρησιμο-ποιούμενος.
Με εκτίμηση
ΠΑΥΛΟΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
τ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Καβάλας