Dark Mode Light Mode

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είδε από κοντά τα λάθος διόδια

Πριν αναχωρήσει από την Καβάλα για τον επόμενο προορισμό του στην Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος βρέθηκε στην παράκαμψη Καβάλας και είδε από κοντά το σημείο όπου η Εγνατία Οδός ΑΕ επιχείρησε να κατασκευάσει μετωπικά διόδια. Επρόκειτο για μία απρογραμμάτιστη επίσκεψη με πρωτοβουλία του προέδρου του ΟΛΚ Χρήστου Ηλιάδη.

Όταν ο κ. Ξενόφος είδε το σημείο όπου θα κατασκευαστούν τα διόδια φέρεται να τηλεφώνησε σε εκπρόσωπο της Εγνατίας Οδού ΑΕ και να συνομίλησε μαζί του. Πάντως η σταθερή στάση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ είναι ότι και το σημείο όπου θα κατασκευαστούν τα διόδια ανήκει ως απόφαση στην αρμοδιότητα της Εγνατίας Οδού ΑΕ και ειδικότερα της τεχνικής της υπηρεσίας. Τόσο οι βουλευτές όσο και ο πρόεδρος του ΟΛΚ εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία αναδεικνύοντας το πρόβλημα του λανθασμένου σημείου των διοδίων ενόσω βρισκόταν με τον κ. Ξενόφο.

Ο Χρήστος Ηλιάδης εξήγησε στην ΠΡΩΙΝΗ τα θετικά αποτελέσματα της παρουσίας στην Καβάλα των επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ τονίζοντας: «Οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ γνώριζαν καλά τα ζητήματα του ΟΛΚ. Με την ευκαιρία της παρουσίας τους στα γραφεία του οργανισμού συζητήσαμε αναλυτικότερα τα συγκεκριμένα θέματα. Ενώ είδαν από κοντά το εμπορικό λιμάνι Φίλιππος Β’.

Θα γίνει διαγωνισμός μετά από διακήρυξη και πρόσκληση ενδιαφέροντος σε επιχειρηματίες – επενδυτές. Η υλοποίηση του στόχου για επενδύσεις στο εμπορικό λιμάνι από ιδιώτες το 2019 είναι δύσκολη μεν αλλά εφικτή. Σημειώνω ότι το ΤΑΙΠΕΔ από τώρα θα προετοιμάσει την τελική φάση της διαδικασίας αφού θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες. Στο ερώτημα εάν είναι προτιμότερη η παραχώρηση του λιμανιού να αφορά στο σύνολό του ή τμήματά του απαντώ ότι κατά την άποψή μου είναι καλύτερη η συνολική παραχώρηση του λιμανιού Φίλιππος Β’».

 

Προηγούμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Επόμενο άρθρο

Η περίεργη στάση της ΕΤΑΔ για την Καλαμίτσα