Dark Mode Light Mode
Self care βήματα που θα σας βοηθήσουν να ανανεωθείτε αυτό το χειμώνα
Ο Σ.Μιχαηλίδης στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ- Ανησυχούν για τα οικονομικά οι Δήμαρχοι
Η εστίαση το Φθινόπωρο είναι αλλιώς…

Ο Σ.Μιχαηλίδης στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ- Ανησυχούν για τα οικονομικά οι Δήμαρχοι

Ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, ταυτόχρονα πρόεδρος στην ΠΕΔ της ΑΜΘ, ήταν την Τετάρτη στο προσυνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Μοναδικός εκπρόσωπος των 4 Δήμων του Νομού. Εν όψει του συνεδρίου που θα γίνει στη Ρόδο, αναφέρθηκε ζοφερή η κατάσταση στους Δήμους και της Κεντρικής- Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα voria.gr: «Τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. «Για να κλείσουμε το 2024 χρειάζονται 450 εκ. ευρώ, απλώς για να βγούμε και όχι για να κάνουμε κάτι παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η χώρα βγήκε από το κόκκινο, αλλά κινδυνεύουν να μπουν στο κόκκινο οι δήμοι. «Αναμένουμε γενναία αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για το 2025 και αυξήσεις στο ποσό των φόρων που γεμίζουν το καλάθι των ΚΑΠ. Δεν μπορεί να επαίρονται οι υπουργοί ότι αυξήθηκαν έσοδα από ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ και να μην έχουν αποδοθεί στην αυτοδιοίκηση. Ήταν σωτήρια η αλλαγή του τρόπου κατανομής των ΚΑΠ, από την οποία είδαν αυξήσεις 200 δήμοι, όμως εξακολουθούμε να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το αυξημένο λειτουργικό κόστος», επισήμανε και πρόσθεσε ότι η ΚΕΔΕ περιμένει να δει πώς θα γίνει η κατανομή των επιπλέον 250 εκ. ευρώ χρηματοδότησης που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός».

Η ανάρτηση του κ. Σάββα Μιχαηλίδη αναφέρει: «Στο Προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη την ΠΕΔ Α.Μ.Θ εκπροσώπησε ο πρόεδρος και Δήμαρχος Νέστου κ.Μιχαηλίδης Σάββας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ. Χαριτόπουλος Ντίνος, Δαβής Απόστολος και Θεοδωρίδης Γιώργος. Το συνέδριο στην Ρόδο που θα γίνει στις 07 με 09 Νοέμβριου 2024 αποτελεί μια ευκαιρία για την επανεκκίνηση της Αυτοδιοίκησης αφού το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζει την νέα Χάρτα της Αυτοδιοίκησης και οι προτάσεις μας για μια γενναία μεταρρύθμιση μπορεί να αποτελέσουν την αρχή για περισσότερες αρμοδιότητες και πόρους ώστε να ενισχύσει την επίλυση και βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας. Διεκδικούμε όλοι μαζί ενωμένοι χωρίς αποχρώσεις την επίλυση χρόνιων αιτημάτων που έχουν φέρει την αυτοδιοίκηση σε θέση να εκτελεί με πολύ δύσκολες συνθήκες το έργο της, και να απέχει πολύ από τις επιταγές του 102 άρθρου του Συντάγματος αλλά και τα Ευρωπαϊκά μοντέλα πρότυπα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπου είμαστε σχεδόν τελευταίοι. Στο νέο νομοσχέδιο οι προτάσεις μας θα φέρουν την επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς που χρειάζονται περισσότερο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» .

Προηγούμενο άρθρο

Self care βήματα που θα σας βοηθήσουν να ανανεωθείτε αυτό το χειμώνα

Επόμενο άρθρο

Η εστίαση το Φθινόπωρο είναι αλλιώς…