Dark Mode Light Mode

Ο σύλλογος εξυπηρετεί τα μέλη του εκδίδοντας γρήγορα άδειες θήρας

Την Τρίτη 20 Αυγούστου ξεκινά για όλη την Ελλάδα η κυνηγετική περίοδος 2024-2025. Ο τοπικός σύλλογος είναι έτοιμος. Εξυπηρετεί τα μέλη του εκδίδοντας γρήγορα τις απαραίτητες άδειες θήρας. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καβάλας Κώστα Καλαϊτζίδη.

Η συνέντευξη

Ερ: Στις 20 Αυγούστου αρχίζει η κυνηγητική περίοδος. Βάλτε μας το πλαίσιο.

Απ:  Στις 20 του μήνα ξεκινάει η κυνηγητική περίοδος. Φέτος ως σύλλογος έχουμε μπει πιο μπροστά στη διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών θήρας. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί μας δίνει το περιθώριο να είμαστε πιο άνετοι και να εξυπηρετήσουμε πιο εύκολα τους συναδέλφους μας κυνηγούς.

Η ροή έκδοσης των αδειών προχωράει πάρα πολύ καλά.  Έχουμε ήδη εκδώσει πάρα πολλές και είναι έτοιμες. Ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά.

Ερ: Θυμόμαστε ότι οι Καβαλιώτες κυνηγοί όλοι του Νομού, βγαίνουν από την πρώτη στιγμή στην κυνηγητική περίοδο.

Απ: Ναι αυτοί που κυνηγάνε τα θηράματα που ξεκινάνε τώρα, περιμένουν με ανυπομονησία να βρεθούν στον τόπο κυνηγιού.

Ερ: Έχει αλλάξει κάτι ως προς την ουσία του θέματος;

Απ: Δεν έχει αλλάξει κάτι. Κάποια όρια σε κάποια θηράματα μόνο. Π.χ. στο τρυγόνι από 6 έγιναν 4.

Ερ: Ο κόσμος που κυνηγά έχει ανανεωθεί; Έχουν μπει καινούργιοι άνθρωποι στο κυνήγι;

Απ: Πάντα υπάρχουν κάποιοι που φεύγουνε λόγω ηλικίας ή κάποιοι που για ορισμένους λόγους σταματάνε να κυνηγάνε. Έχουμε κάθε χρόνο σταθερούς αριθμούς νέων κυνηγών. Βέβαια δεν είμαστε στους ρυθμούς που ήμασταν παλαιότερα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο. Γενικά όμως είναι ικανοποιητικά τα πράγματα.

Ερ: Είναι σημαντικός ο ρόλος του συλλόγου;

Απ: Σαφέστατα. Ένας ρόλος του συλλόγου είναι να βγάζουμε τις άδειες, να εξυπηρετούμε τα μέλη μας. Ένας άλλος σκοπός του συλλόγου είναι να κρατάει ενήμερα τα μέλη του με οτιδήποτε προκύπτει όσον αφορά το κυνήγι, τα θηράματα ή τα σκυλιά μας κλπ.

Ερ: Να πούμε κάτι τους κυνηγούς για τη λειτουργία των γραφείων;

Απ: Το γραφείο λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Απογεύματα Τρίτης και Πέμπτης από τις 18.30 έως τις 20.30. Όλοι οι κυνηγοί το γνωρίζουνε.  Οι πιο πολλοί έχουν καταθέσει τις άδειες τους και εξυπηρετούνται πάρα πολύ γρήγορα. Στο Νομό Καβάλας έχουμε 4 συλλόγους .  Είναι η Καβάλα με έδρα την Καβάλα,  η Ελευθερούπολη, η Χρυσούπολη και η Θάσος. Η Καβάλα με την Ελευθερούπολη έχουν σχεδόν τα ίδια μέλη, στον αριθμό.

Προηγούμενο άρθρο

Ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης εμπιστεύεται τον κόσμο της Αριστεράς

Επόμενο άρθρο

Πετυχημένη η εθελοντική αιμοδοσία στη Μουσθένη