Dark Mode Light Mode

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Καβάλας για τις αυξήσεις στα φάρμακα

φωτογραφία αρχείου

Οι συντ/χοι και τα λαϊκά στρώματα δέχονται εδώ και χρόνια μια μεγάλη επίθεση σε όλα τα  δικαιώματά τους απ’ όλες τις κυβερνήσεις με τις εντολές της Ε.Ε, αποτέλεσμα και των μνημονίων που φυσικά δεν καταργήθηκαν. Μειωμένες συντάξεις και μισθοί, ακρίβεια στο ρεύμα, στη θέρμανση, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης κλπ. Στον τομέα της Υγείας τι να πει κανείς.

Α. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δηλ. Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ, αγροτικά ιατρεία, ανεπαρκής  έως και εξαφανισμένη.

Β. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των ασθενών λόγω μειωμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Τώρα καθιέρωσαν και τα απογευματινά χειρουργεία, με το νόμιμο πλέον φακελάκι.

Γ. Στα φάρμακα εδώ και μια δεκαετία αυξάνεται η συμμετοχή των ασθενών. Μπαίνουν λίστες στα και κόφτες, μπήκε το χαράτσι του ενός ευρώ στις συνταγές, αυξάνονται  οι ελλείψεις και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Πρόσφατα επιβλήθηκε αύξηση έως κι 357%!!!!, μετά από απόφαση των φαρμακοβιομηχάνων, που υπάκουσε η κυβέρνηση και τα επιβάλλει εν μέσω απειλών για ελλείψεις φαρμάκων αν δεν καταναλωθούν

H κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες θεωρούν το φάρμακο εμπόρευμα, ενώ είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να δίνεται δωρεάν. Γιατί πληρώσαμε  εισφορές σε όλο τον εργάσιμο βίο μας, πληρώνουμε τώρα 6% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις , πληρώνουν ακόμη και οι πεθαμένοι!!! Έχουμε την απαίτηση να μας παρέχονται τα φάρμακα δωρεάν, όπως και όλη η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τα Συνεργαζόμενα Συνταξιουχικά Σωματεία Ν. Καβάλας καταδικάζουμε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και καλούμε συνταξιούχους και εργαζόμενους  να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και όλοι μαζί να αντιπαλέψουμε τα όποια μέτρα  επιβάλλουν οι κυβερνήσεις εις βάρος μας. Με τις μειώσεις που έχουμε υποστεί στις συντάξεις μας, την ακρίβεια που καλπάζει, με το χέρι βαθειά στην τσέπη για την υγεία μας οι συντάξεις δε φτάνουν ούτε στα μισά του μήνα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα εξυπηρετούν  τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Διορισμό μόνιμου ιατρικού υγειονομικού και βοηθητικού  προσωπικού.
  • Κατάργηση του ιδιωτικού τομέα.

ΚΑΒΑΛΑ 30/6/2024

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ (ΙΚΑ-ΒΦΛ-ΝΑΤ-ΔΗΜΟΣΙΟ-ΟΑΕΕ)

Προηγούμενο άρθρο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας ζητά την άμεση κατάργηση του νόμου φορολόγησης με τεκμήρια

Επόμενο άρθρο

9 στα 9 και 40.000 ευρώ στο ΚΙΝΟ σε πρακτορείο του Αμυγδαλεώνα