Dark Mode Light Mode

Ο θεός να βάλει το χέρι του…

Κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να γνωρίζει πότε θα βομβαρδίσει το Ισραήλ το Ιράν στο πλαίσιο των αντιποίνων για την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε με 200 περίπου βαλλιστικούς πυραύλους.

Μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτή η αντεπίθεση στο παρασκήνιο θα γίνονται πάρα πολλές διαβουλεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο μήπως και μπορέσουμε τελικά να αποφύγουμε ή να περιορίσουμε τα αντίποινα που είναι σίγουρο ότι θα ανοίξουν νέες πληγές.

 

Στην αντεπίθεση και η πρόεδρος του Συλλόγου των θυμάτων των ΤΕΜΠΩΝ η κ. Καρυστιανού η οποία έστειλε εξώδικο στο Νίκο Πλακιά γιατί με όλα αυτά που υποστηρίζει διαβάλει την ίδια και τον σκοπό της συναυλίας που επρόκειτο να γίνει στο Καλλιμάρμαρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι αφορμή για την κόντρα αυτή είναι το γεγονός ότι ο Σύλλογος με πρωτοβουλία της προέδρου πήρε την απόφαση το αντίτιμο του εισιτηρίου να είναι 15 ευρώ προκειμένου να έσοδα που θα προκύψουν από αυτή να πάνε στον πολύ έξοδο δικαστικό αγώνα.

Με μία επιστολή που υπογράφουν 26 οικογένειες των θυμάτων υποστηρίζουν ότι είναι αντίθετοι με αυτή την απόφαση του Συλλόγου για το αντίτιμο του εισιτηρίου αφού κατά την γνώμη τους αλλοιώνει τον συμβολισμό αυτής της συναυλίας που δεν είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα τους.

Το ερώτημα μετά από όλα αυτά είναι τελικά τι θα γίνει με την συναυλία και αν τελικά γίνει ποια από τις δύο προτάσεις θα επικρατήσει.

 

Το καιρικό φαινόμενο Cassandra που μας επηρέασε κυρίως το περασμένο Σάββατο με βροχές πολύ απλά μας θύμισε ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία για την έλευση του χειμώνα αν και όπως όλα δείχνουν και ο Οκτώβρης θα είναι σχετικά ήπιος.

 

Επειδή είναι γεγονός ότι όλη η Καβάλα αυτή την περίοδο είναι σκαμμένη θα πρέπει αυτοί που σκάβουν να κάνουν γνωστό στους πολίτες αυτής της ταλαίπωρης πόλης με σχετικές πινακίδες για τον λογαριασμό ποιού ανοίγουν τρύπες.

Πρόκειται για συνεργεία της ΔΕΥΑΚ που προσπαθούν να αποκαταστήσουν κάποια βλάβη στο δίκτυο ;

Είναι συνεργεία για έργα του φυσικού αερίου ;

Πρόκειται για έργα οπτικών ινών ;

Πρόκειται για έργα ανάπλασης δρόμων και πλατειών ;

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι σκάβουν και γιατί.

 

Και τώρα Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας στην τελική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής.

Χωρίς εκπλήξεις η κάλπη της πρώτης Κυριακής έβγαλε το ζευγάρι που όλοι περιμένανε και προβλέπανε.

Σοβαρό προβάδισμα και ενόψει  αυτής της δεύτερης αναμέτρησης ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος.

 

Το γεγονός ότι Καραμανλής και Σαμαράς δεν αποδέχτηκαν την πρόσκληση του ίδιου του πρωθυπουργού  να είναι παρόντες στο street party της Νέας Δημοκρατίας από τα 50 χρόνια της ίδρυσης της είναι κοινώς ένα ακόμα «πλατς» για τον Κυριακό Μητσοτάκη.

Η ενότητα του κόμματος την οποία και συχνά επικαλείται μάλλον δεν είναι έτσι όπως την έχει στο μυαλό ο Μητσοτάκης.

Υπάρχουν οι πρώτες ρωγμές και εντός και εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

 

Αυτά τα λίγα για σήμερα.

Καλή εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Νίκος Καραμπετάκης: «Κρατάμε το ίδιο πάθος και την ίδια ένταση σε κάθε παιχνίδι»