Dark Mode Light Mode

Ο τυφώνας Milton έρχεται, οι κάτοικοι της Φλόριντα φεύγουν!

Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι η έλλειψη πολιτικού αντιπάλου προκαλεί στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αυτά τα συμπτώματα εσωστρέφειας και αποσυσπείρωσης.

Για τον λόγο αυτό και περιμένουν και αυτοί, για τους δικούς τους βέβαια λόγους, την τελική έκβαση της ερχόμενης Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να προσαρμόσουν και ανάλογα την πολιτική τους.

Σίγουρα ο Μητσοτάκης ένιωθε μια μεγαλύτερη άνεση έχοντας να αντιμετωπίσει μέσα στην βουλή ως αξιωματική αντιπολίτευση το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό το έργο όπως καταλαβαίνετε έχει τελειώσει και πλέον ο αντίπαλος είναι άλλος.

Το ΠΑΣΟΚ είναι σε τροχιά επιστροφής και με δεδομένες τις ολιγωρίες της κυβέρνησης σε θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να είναι η επόμενη κυβέρνηση.

 

Όσο αφορά τώρα την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή είναι αλήθεια ότι συσπείρωσε το κόμμα και του έδωσε άλλη υπόσταση στην Ελληνική κοινωνία.

Όποιος και να είναι ο επόμενος αρχηγός του κόμματος το ΠΑΣΟΚ έχει μία ακόμα ευκαιρία για να επανέλθει.

 

Μπορεί να οδεύουμε στα μέσα Οκτωβρίου αλλά ο καιρός θυμίζει ξανά καλοκαίρι, με τη θερμοκρασία σήμερα να αγγίζει σε κάποιες περιοχές της χώρας ακόμα και  τους 30 βαθμούς κελσίου.

Ο Οκτώβριος αναμένεται να κυλήσει με θερμοκρασίες υψηλότερες από τις κανονικές, ενώ με ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, κάνει λόγο για «Indian Summer ή μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου.

Τώρα βέβαια θα πρέπει κάποια στιγμή οι μετεωρολόγοι θα πρέπει να μας εξηγήσουν τι εννοούν όταν μας μιλάνε για το Ινδιάνικο καλοκαίρι που  είναι αλήθεια ότι ακούμε για πρώτη φορά.

 

Δεν προλάβαμε να δούμε από κοντά τον Μακελέ που μετά από μερικά μόνο 24ωρα στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης απολύθηκε.

Δεν μπορούσε αυτή η απόλυση να έρθει με την Τετάρτη του κυπέλλου ;

 

Έχουν αρχίσει ήδη να διαφημίζονται οι δημοφιλέστεροι ορεινοί προορισμοί για το τριήμερο της 28ης του Οκτώβρη.

Καρπενήσι, Καλάβρυτα, Ζαγοροχώρια, Νυμφαίο, Μέτσοβο, Καστοριά, Αράχοβα και όπου αλλού τραβάει η ψυχή σας και αντέχει η τσέπη σας.

 

Πανικός στην Φλόριντα για τον τυφώνα Milton που πλησιάζει απειλητικά και προκαλεί μαζική εκκένωση πόλεων.

Μέχρι και ο ίδιος ο πρόεδρος κάνει λόγο για τον χειρότερο τυφώνα που έχει πλήξει την πολιτεία εδώ και πάνω από ένα αιώνα!

Τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα που τα τελευταία 24ωρα οι μετεωρολόγοι των καναλιών στην Φλόριντα  βγαίνουν σχεδόν με κλάματα και δίνουν τις τελευταίες πληροφορίες για την πορεία του τυφώνα.

 

Σήμερα Πέμπτη ή αύριο Παρασκευή θα γίνει το de bate ανάμεσα στους δύο διεκδικητές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αν και το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης, εκτός απροόπτου, είναι γνωστό.

Θα λέγαμε ότι πλέον στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται περισσότερο με την επόμενη ημέρα παρά την ερχόμενη Κυριακής της δεύτερης κάλπης.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή δύναμη.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Επόμενο άρθρο

Θανατηφόρο τροχαίο στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας -Νεκρή μια 32χρονη, δύο ακόμη τραυματίες