Dark Mode Light Mode

Ο Υπουργός διορίζει νέο διοικητικό συμβούλιο στο Νοσοκομείο! Συνέντευξη του Γιάννη Πασχαλίδη

Μια άμεση όπως φαίνεται αντίδραση του Υπουργού και του Υπουργείου Υγείας. Θα διοριστεί διοικητικό συμβούλιο στο Νοσοκομείο.

Αυτό προκύπτει και από τη συνέντευξη του Γιάννη Πασχαλίδη και από τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Υπουργό. Το διοικητικό συμβούλιο στο Νοσοκομείο θα βοηθήσει τον κ. Γερόπουλο (διοικητή) ώστε να ασκεί καλύτερα τα καθήκοντα του.

Η συνέντευξη

Ερ: Πείτε μας λεπτομέρειες για τη συνάντηση που είχατε με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη;

Απ: Του μετέφερα τα προβλήματα που έχουμε στο Νοσοκομείο και όλοι μας τα γνωρίζουμε. Ενημέρωσα τον Υπουργό ότι το Νοσοκομείο Καβάλας δεν διαθέτει οργανισμό ο οποίος είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του. Επίσης εδώ και 1 χρόνο δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο. Το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο έχει παραιτηθεί. Είναι απαραίτητο να διορισθεί νέο διοικητικό συμβούλιο και θα διορισθεί. Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με  το γιατρό της Ογκολογικής. Είναι ανάγκη η ίδρυση της Ογκολογικής Κλινικής με σκοπό να αντιμετωπίσει τα πολυάριθμα περιστατικά. Πρέπει πάση θυσία να το στηρίξουμε αυτό και να το βοηθήσουμε.

Ερ: Ο Υπουργός τι είπε; Ποια απ΄όλα τα αιτήματα θα γίνουν πράξη;

Απ: Ο Υπουργός μου είπε ότι κάποια θα γίνουν γρήγορα ενώ η πρόθεση του είναι να επισκεφτεί στο επόμενο χρονικό διάστημα το Νοσοκομείο Καβάλας, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν και αυτά να αντιμετωπιστούν. Υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα για τους αγροτικούς γιατρούς στη Θάσο. Η προκήρυξη για τους νέους αγροτικούς γιατρούς θα βγει τέλος του μήνα. Μετέφερα ακόμη στον Υπουργό το πρόβλημα που έχουμε με τους νοσηλευτές που περιμένουμε. Είναι περίπου 40 στον αριθμό και θεωρώ ότι θα διοριστούν. Για να βοηθήσουν στη λειτουργία του Νοσοκομείου

Ερ: Βλέπετε τη Κυβέρνηση να δίνει περισσότερα χρήμα για το Ε.Σ.Υ.;

Απ: Ναι φυσικά. Πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσει περισσότερα χρήματα για την υγεία, αυτό είναι απαραίτητο. Στη διάθεση της Κυβέρνησης είναι να στηρίξει το ΕΣΥ. Μετέφερα τα προβλήματα που έχουν τα Κέντρα Υγείας του Νομού και νομίζω ότι θα δοθούν κάποιες λύσεις.

Ερ: Σε κάποια θέματα θα είναι άμεσες οι λύσεις;

Απ: Αυτό ακριβώς. Θεωρώ πως ναι.

Ερ: Στο άλλο το Υπουργείο, της Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πήγατε μαζί με το Δήμαρχο Νέστου.

Απ: Έχουμε ένα πρόβλημα στο Νέστο με το έργο άρδευσης στην πλευρά της Ξάνθης. Ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι το έργο αυτό δεν θα επηρεάσει την άρδευση στον Δήμο Νέστο. Το είπε ο Υπουργός παρουσία του Δημάρχου κ. Μιχαηλίδη και του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, κ. Αργυράκη. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Ερ: Πείστηκαν ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος των αγροτών ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα;

Απ: Όλοι πειστήκαμε. Έγιναν κάποιες ερωτήσεις για κάποια προβλήματα που τυχόν θα δημιουργηθούν και οι απαντήσεις ήταν πειστικές. Δεν θα έχουμε πρόβλημα, μας είπε ο Υπουργός. Φύγαμε ικανοποιημένοι. Βέβαια περιμένουμε να γίνει και το έργο. Η ανησυχία είναι έντονη απ’ όλους τους αγρότες του Νέστου. Είμαι κοντά τους, παρακολουθώ το θέμα και για αυτό ακριβώς το λόγο πήγαμε στον Υπουργό. Συναντήθηκα επίσης με την Υπουργό Εργασίας την κ. Κεραμέως για κάποια προβλήματα που έχουμε με τους εργάτες γης, την ασφάλιση, τα εργόσημα. Ακόμη για κάποια προβλήματα στα ξενοδοχεία της Θάσου με τους εργαζόμενους. Τέλος για τα προβλήματα που έχουμε στα σχολεία του ΟΑΕΔ. Για όλα τα σχολεία, δε μιλάω μόνο για της Καβάλας. Τα εργαστήρια πρέπει να γίνουν πολύ πιο σύγχρονα. Θα καταθέσουμε σαν κλάδος μια μελέτη για να υπάρχουν βελτιώσεις σ’ όλα τα σχολεία του ΟΑΕΔ.

Ερ: Φαίνεται ότι στον Γιάννη Πασχαλίδη ανταποκρίνονται οι Υπουργοί. Βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα ότι υπάρχουν παράπονα ότι τους βουλευτές της ΝΔ δεν τους δέχονται οι γενικοί γραμματείς και τα κυβερνητικά στελέχη.

Απ: Υπάρχουν τέτοια προβλήματα αλλά εγώ προσπαθώ να έχω μια πρόσβαση και εργάζομαι προκειμένου να λυθούν προβλήματα του νομού μας.

Προηγούμενο άρθρο

Ο αγώνας των γονέων συνεχίζεται: Ούτε υποβάθμιση, ούτε συνδιδασκαλία!

Επόμενο άρθρο

Παρουσίαση του βιβλίου ''Είδα έναν άνδρα να'' στο Παλλάδιο την Τετάρτη 17/07