Στην επιστολή που είχε ετοιμάσει προ μίας περίπου εβδομάδας το ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ, περιλαμβάνονταν και προτάσεις για το πρόβλημα ξηρασίας το οποίο φέτος καταγράφεται στα Τενάγη και ταλαιπωρεί τους αγρότες. Η επιστολή αυτή έφτασε μέχρι το κοινοβούλιο μέσω αναφορών που έκαναν δύο βουλευτές, πέραν του γεγονότος ότι η ίδια επιστολή και με αναλυτικότερο περιεχόμενο είχε σταλεί και στο αρμόδιο υπουργείο.
Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ Ζαφείρης Μυστακίδης παρατήρησε ότι είναι θετικές οι αναφορές στη βουλή για το συγκεκριμένο πρόβλημα κι εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι προτάσεις θα ληφθούν υπόψη. Ο κ. Μυστακίδης επεσήμανε το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος που φέτος ταλανίζει την περιοχή των Τεναγών. Αν δεν υπήρχαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις προς δεκαημέρου, τότε τα φυτά μεγάλης καλλιέργειας όπως η σόγια και το καλαμπόκι θα αντιμετώπιζαν φοβερά προβλήματα στην ποσότητα και στην ποιότητά τους. Τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής οδηγούν σε έντονα και ακραία φαινόμενα ενώ τα επόμενα χρόνια αυτά τα φαινόμενα θα είναι ακόμη εντονότερα. Επομένως, η ορθολογική διαχείριση των υδάτων είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική. Υπεύθυνο για τη διαχείριση είναι το κράτος που ωστόσο οφείλει να εναρμονιστεί στις νέες απαιτήσεις.
Μπορεί το πρόβλημα της ξηρασίας να είναι εντονότερο στην περιοχή των Τεναγών, παρόλα αυτά η υπάρδευση είναι πλέον ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Η ξηρασία μειώνει το ύψος του υδατικού ορίζοντα και οι καλλιέργειες δεν μπορούν πλέον να ποτιστούν μόνες τους. Σύμφωνα με την ενημέρωσή του, ο κ. Μυστακίδης γνωρίζει ότι μέσω του υπουργείου προωθείται η εκπόνηση μελέτης για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στα Τενάγη, χωρίς όμως να έχει νεότερες πληροφορίες.