Dark Mode Light Mode

«Όχι στην υποβάθμιση των Δ.Ο.Υ. και στις νέες συγχωνεύσεις»

Στάση εργασίας με ικανοποιητική συμμετοχή έκαναν την Τρίτη (16/7) οι εργαζόμενοι στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας.

Συμμετείχαν σε μια πανελλαδική κινητοποίηση προκειμένου οι εφορίες να μην υποβαθμιστούν μέσω κεντρικοποίησης και νέων συγχωνεύσεων. Μιλήσαμε με τον Μπάμπη Καζαντζίδη, πρόεδρο των εργαζόμενων στις Δ.Ο.Υ. Καβάλας και Δράμας.

Η συνέντευξη

Ερ: Βρίσκονται σε κινητοποίηση οι εφοριακοί – εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. σε όλη την Ελλάδα. Τι έγινε την Τρίτη – προχθές- στη Δ.Ο.Υ. της Καβάλας;

Απ: Η Ομοσπονδία μας είχε κάνει μια πανελλαδική στάση εργασίας τον περασμένο Ιούνιο. Τώρα στα πλαίσια των ίδιων κινητοποιήσεων έχει προκηρύξει κυλιόμενες στάσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα. Στις 16/7 έγιναν στα Ιωάννινα, στη Δυτική Μακεδονία, Τρίκαλα, Χανιά, Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Στις 17/7 Κέρκυρα, Δωδεκάνησα, Θεσπρωτία, Ξάνθη και 18/7 σε Άρτα, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία κλπ.

Ερ: Τι ακριβώς ζητάτε οι υπάλληλοι στις Δ.Ο.Υ.;

Απ: Ζητάμε τη μη υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας. Με το που συνέβησαν τα γνωστά γεγονότα στην Χαλκίδα ο διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. πήρε μια εν θερμώ απόφαση και την έχει στην ουσία υποβαθμίσει. Αυτό σαν Σύλλογος Εφοριακών πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει στην περαιτέρω κεντρικοποίηση και των άλλων Δ.Ο.Υ. Δεν είναι σωστό. Δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης αυτός. Τιμωρούνται έτσι όλοι οι συνάδελφοι με αυτό τον τρόπο. Η επιμονή αυτή της Διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε. να στοχοποιεί συνολικά τον κλάδο (προκειμένου να αποκρύψει τις δικές της ευθύνες) δε θίγει μόνο την αξιοπρέπεια χιλιάδων εργαζομένων (και των οικογενειών τους) αλλά τους εκθέτει σε καθημερινό κίνδυνο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και ιδιαίτερα κατά την πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων. Ήδη στις 12/6 καταργήθηκε ο έλεγχος στην Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας και υπάλληλοι της μεταφέρθηκαν στο τρίτο ελεγκτικό κέντρο Αττικής. Εκεί στις 12/9 θα μεταφερθεί και το δικαστικό τμήμα της ίδιας Δ.Ο.Υ.

Ερ: Γενικά ακούγεται ότι έρχεται ένα καινούργιο κύμα συγχωνεύσεων εφοριών.

Απ: Μα αυτό ήδη έχει γίνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα γίνει στην επαρχία. Εκεί πάνε τα πράγματα. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Είναι οι κεντρικοποιήσεις. Δεν γίνεται σωστός προγραμματισμός. Γίνεται κάτι το οποίο θα δυσχεραίνει το έργο των επιχειρήσεων και των ελεγκτών.

Ερ: Η κατάσταση στην Εφορία Καβάλας πως είναι; Πως είστε από πλευράς προσωπικού; Η στελέχωση πως είναι;

Απ: Εδώ στην Καβάλα έχουμε καλά στελεχωμένες υπηρεσίες σε σχέση με τις υπόλοιπες και των γειτονικών Νομών. Υπάρχει πρόβλημα στη Δράμα, στη Ξάνθη, στην Κομοτηνή. Εμείς είμαστε γύρω στο 80% των προβλεπόμενων θέσεων. Ο κόσμος πλέον δεν έρχεται στον 1ο όροφο του Διοικητηρίου. Δεν έρχεται στην υπηρεσία μας. Τα περισσότερα γίνονται ηλεκτρονικά. Μπορεί κάποιος να κλείσει ακόμη και ηλεκτρονικό ραντεβού. Οι λογιστές τα κάνουν όλα μέσα των υπολογιστών, οπότε δεν υπάρχει λόγος να έρχονται. Αυτό γίνεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Πρέπει να σημειώσουμε ότι συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονική επίθεση στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης. Αυτά πρέπει να τα θυμόμαστε. Μετά από αυτή την τραγωδία υπάρχει σεκιούριτι στις εφορίες. Και στη δική μας. Δυστυχώς στην Ελλάδα πρέπει να γίνονται τραγικά πράγματα και μετά να παίρνονται μέτρα.

Προηγούμενο άρθρο

Μαρία Βαρύτη, 6 πρώτοι μήνες στην αυτοδιοίκηση και στην αντιπολίτευση

Επόμενο άρθρο

Επιλογή διευθυντή στο νέο Λύκειο της Θάσου, νέα διευθύντρια στο ΓΕΛ Ποδοχωρίου