Dark Mode Light Mode

Οι αρχαιολόγοι του ΤΑΡ δεν εμφανίστηκαν ποτέ στα χωράφια

Το βράδυ της Τρίτης η συντονιστική επιτροπή για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση προσκαλώντας τους πολίτες να βρίσκονται νωρίς σήμερα το πρωί στις θέση Καρυδιές. Η συγκεκριμένη θέση βρίσκεται παράλληλα με το δρόμο Καβάλας – Δράμας και περίπου στο ύψος του Πολύστυλου.

Εκεί κι άλλες φορές έχουν συγκεντρωθεί όλοι όσοι διαμαρτύρονται ζητώντας την αλλαγή της όδευσης του αγωγού. Σύμφωνα με πληροφορίες της συντονιστικής επιτροπής στο συγκεκριμένο σημείο και στα παρακείμενα χωράφια επρόκειτο το πρωί να εργαστούν αρχαιολόγοι για λογαριασμό του ΤΑΡ. Φέρονταν έτοιμοι να κάνουν τομές μέσα σε χωράφια έτσι ώστε να διευκολυνθούν όσες εργασίες επακολουθήσουν.

Στις 8 το πρωί βρέθηκαν στο σημείο Καρυδιές εκατό άνθρωποι, κάτοικοι της περιοχής των Φιλίππων, πολλοί εργαζόμενοι στα πετρέλαια, αιρετοί και παράγοντες του τόπου που ζητούν την αλλαγή της όδευσης. Αισθητή ήταν η παρουσία και της αστυνομικής δύναμης. Έως το μεσημέρι που παρέμεναν στο σημείο οι συγκεντρωμένοι, έστω κι αν σταδιακά ορισμένοι αποχωρούσαν, δεν εμφανίστηκε κάποιος εκπρόσωπος του αγωγού ΤΑΡ.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων βρισκόταν και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας, ο οποίος δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι ο αγώνας συνεχίζεται προκειμένου ο αγωγός να αλλάξει όδευση. Βέβαια, ο κ. Ποτόλιας είναι γενικότερα αντίθετος με το έργο και δε θέτει μόνο το ζήτημα αλλαγής της όδευσης.

Μέχρι και σήμερα οι εκπρόσωποι του αγωγού βρίσκονταν σταθερά στο λόφο, πάνω από την επαρχιακή οδό Καβάλας – Ζυγού. Οι εργασίες συνεχίζουν να εκτελούνται και για ημέρες δεν είχαν εμφανιστεί σε κάποιο άλλο σημείο της επίμαχης διαδρομής των ένδεκα περίπου χιλιομέτρων. Οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής εκτιμούν χωρίς ωστόσο να είναι σίγουροι, ότι στο διάστημα που μεσολαβεί έως το Δεκαπενταύγουστο οι εργασίες του αγωγού θα περιοριστούν ή θα σταματήσουν. Θεωρούν ωστόσο βέβαιο ότι έστω και μετά το Δεκαπενταύγουστο θα υπάρξει ένα ακόμη ραντεβού στα χωράφια.

Οι εκτάσεις που καλλιεργούνται στη συγκεκριμένη διαδρομή, στην επίμαχη ζώνη των ένδεκα χιλιομέτρων, είναι σε πολλές περιπτώσεις χωράφια με καλαμπόκια. Την τρέχουσα περίοδο τα καλαμπόκια είναι πολύ μεγάλα κ άρα δύσκολα μπορεί κάποιος να εργαστεί ανάμεσά τους.  (Φωτογραφία Μιχάλη Κουμρίδη)

Προηγούμενο άρθρο

Κώστας Χατζηεμμανουήλ: «Δικαιωμένος για το έργο στο Αρχαίο Θέατρο Θάσου»

Επόμενο άρθρο

Σύνδεσμος Ξενοδόχων: Αύξηση διανυκτερεύσεων το πρώτο 6μηνο του έτους