Dark Mode Light Mode

Οι αξιωματικοί επιμένουν: Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της Ν. Καρβάλης

Οι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και η συνδικαλιστική τους ένωση της ΠΕ Ξάνθης πληροφορήθηκαν την απάντηση του Υπουργού επί του αιτήματος τους, της ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια της Ν. Καρβάλης.

Αυτοί άλλωστε προκάλεσαν την ερώτηση στη Βουλή, δια εγγράφου τους στα κόμματα. Η αντίδραση τους αναφέρεται στο κείμενο που ακολουθεί. Επιμένουν να ζητούν ελεύθερη διέλευση:

«Κύριε Υπουργέ.  Αν και με το (α) σχετικό έγγραφό μας, το οποίο προκάλεσε το (β) όμοιο ερώτημα του ΚΚΕ, αιτηθήκαμε να διασφαλιστεί άμεσα η ελεύθερη και απρόσκοπτη διέλευση από τα διόδια της Νέας Καρβάλης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετεί το σωματείο μας, με τη (γ) σχετική απάντησή σας μόνο δυσαρέσκεια μάς δημιουργήθηκε και απογοήτευση.

Από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας δεν προσδοκούμε νομικές και κανονιστικές αναγνώσεις ή υπενθυμίσεις, αλλά νομικές και κανονιστικές επεμβάσεις, προς την κατεύθυνση της ανακούφισης και μέριμνας για το προσωπικό.

Θεωρώντας ότι αφενός ο αριθμός των μετακινούμενων στρατιωτικών από και προς τις Μονάδες της Ξάνθης, που διαμένουν στους νομούς Καβάλας και Δράμας δεν είναι τόσο μεγάλος, ώστε η οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού των οικείων ΓΕ να τους «καταρρακώσει» και αφετέρου ότι, πριν την απάντησή σας, σας προσκομίστηκε οικονομικός υπολογισμός κόστους, είτε άρνηση της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα διόδια προκειμένου να διευκολύνει τις/τους συναδέλφους μας, έπειτα από δικό σας αίτημα (εφόσον υπήρξε), παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιηθεί το κόστος ή η αλληλογραφία που τυχόν αναπτύχθηκε μεταξύ Υπουργείου – εταιρίας.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε πληροφορίας και διευκρίνισης. Οι προς κοινοποίηση αποδέκτες, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση και  αρμοδιότητά τους ενέργειες».

Προηγούμενο άρθρο

Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Γιάννη Ζαχαρόπουλου στη Μύκονο!

Επόμενο άρθρο

Περιμένοντας τα αποτελέσματα των αναλύσεων για το νερό της θάλασσας…