Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την πιο γιορτινή μέρα του έτους που συγκεντρώνει συγγενείς και φίλους γύρω από το τραπέζι, αν ακόμη δεν έχετε αποφασίσει τι θα ετοιμάσετε για το χριστουγεννιάτικο μενού μην πονοκεφαλιάζετε άλλο!!!
Ο Κρεοτέχνης Νίκος Κεχαγιάς ετοίμασε για σας τις πιο ρουστίκ δημιουργίες – ωδή στη μεσογειακή κουζίνα- για να εντυπωσιάσετε τους προσκεκλημένους σας στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μας ετοίμασε λοιπόν ο Νικόλας…
Φινετσάτο χοιρινό φιλέτο «Veneziano», με τυρί κρέμα, λιαστή ντομάτα, ελιές, ρίγανη, και μίγμα μπαχαρικών. Χοιρινό καρέ: γεμιστό με βερίκοκα εμποτισμένα στο ρούμι και εμπλουτισμένο με δαμάσκηνα, πάπρικα, μπύρα ρίγανη, αλάτι, ρόζμαρι, θυμάρι.
Ο λαιμός της «Ιουλιέτας»: εξαίσιο χοιρινό μπριζολάκι λαιμού παναρισμένο με πάνκο, τρίμα ψωμιού γραβιέρα, λιαστή ντομάτα, αυγό και πράσινες ελιές. Τορτίγιες με γέμιση κοτόπουλου γι’ αυτούς που προσέχουν την σιλουέτα τους. Να μη ξεχάσω το Πασά λουκούμ: Το λουκούμι του πασά με ψαρονέφρι, κεφαλοτύρι, μίγμα καρυκευμάτων, κολοκυθόσπορο, σουσάμι μαύρο και άσπρο.
Και για ποιο premium καταστάσεις στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, υπάρχει η σπαλομπριζόλα από γαλλικό μοσχαράκι σαρολέ, αφού πρώτα «παρφουμαρίστηκε» με παλαιωμένο τσίπουρο Τιρνάβου «old spirit», τώρα ωριμάζει σε ιδανικές συνθήκες για περισσότερο από 60 ημέρες. Παιδιά όποιος προλάβει να ξέρετε, για να μην πω ότι ήδη είναι sold out!!!