Dark Mode Light Mode

«Οι δρόμοι στένεψαν, οι θέσεις στάθμευσης λιγόστεψαν»

Ο Μάκης Τερλάκης είναι πρόεδρος του συνεταιρισμού Ταξί Καβάλας «Eurotaxi».

Αν και το Καλοκαίρι τώρα αρχίζει, κλήθηκε από την Πρωινή να σχολιάσει την κυκλοφοριακή κατάσταση στο κέντρο της πόλης. Δεν του αρέσει αυτό που βιώνει καθημερινά, αυτό που είναι η δουλειά του. Ανησυχεί φυσικά μήπως Ιούλιο και Αύγουστο τα πράγματα γίνουν ακόμη χειρότερα.

Η συνέντευξη

Ερ: Ποια είναι η κατάσταση από πλευράς κυκλοφορίας σε καθημερινή βάση στην πόλη της Καβάλας;

Απ: Απ’ ότι φαίνεται έχει αυξηθεί η κίνηση στην πόλη και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να οξυνθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ωστόσο και ως τώρα, δεν έχουμε βιώσει κάποιο φαινόμενο όπως τις περσινές μέρες. Τις βροχερές Καλοκαιρινές μέρες που είχε γίνει εκείνο το φοβερό και ανεπανάληπτο μποτιλιάρισμα στην πόλη μας. Αυτό δεν ξέρω που οφείλεται. Μπορεί να μην έχουμε ακόμη τόσους πολλούς τουρίστες όπως πέρσι, οι οποίοι ίσως έχουν επιλέξει κάτι άλλο. Πάντως βλέπουμε σε καθημερινή βάση ότι έχει ενταθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Ερ: Η κίνηση σε σχέση με πέρσι το αντίστοιχο διάστημα του Ιουνίου είναι η ίδια ή έχει αλλάξει κάτι;

Απ: Έχει παραπάνω οχήματα η πόλη σε σχέση με πέρσι. Ίσως όμως κάποιοι τουρίστες να έχουν σκεφτεί τη μη χρησιμοποίηση του αυτοκινήτου τους, για να μη έχουμε τα περσινά. Κάποιος επίσης δε θέλει να ταλαιπωρηθεί και παίρνει ένα ταξί ή ένα λεωφορείο για να κατέβει στο κέντρο της πόλης.

Ερ: Η δικιά σας η δουλειά αυξήθηκε;

Απ: Η δικιά μας δουλειά είναι στα περσινά δεδομένα ωστόσο με περισσότερη κίνηση όσον αφορά το καθημερινό κομμάτι. Όταν θέλεις κανονικά 10 λεπτά για να ολοκληρώσεις μια κούρσα. Ένα δρομολόγιο, ενώ τώρα χρειάζεσαι 15 με 20 λεπτά, σίγουρα αυτό επιβαρύνει  τον πελάτη και φυσικά δυσκολεύει τη δουλειά.

Ερ: Μπορούν να γίνουν καλύτερα τα πράγματα; Τι γίνεται με την αστυνόμευση;

Απ: Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με την αστυνόμευση. Η τροχαία κάνει τη δουλειά της και όποτε κληθεί λύνει τις δύσκολες καταστάσεις που υπάρχουν στην πόλη. Το πρόβλημα της πόλης είναι ότι δεν μπορεί να αντέξει τον όγκο των οχημάτων. Στενέψαν οι δρόμοι, λιγοστέψανε οι θέσεις πάρκινγκ. Δύσκολα βρίσκεις μια θέση στάθμευσης. Από την άλλη για να φτάσεις στον προορισμό σου, πλέον υπάρχει μόνο μια οδός.

Ερ: Δε σταμάτησαν και τα έργα.

Απ: Δεν μπορούν να σταματήσουν τα έργα, όταν υπάρχουν κάποιες συμφωνίες με τους εργολάβους. Είναι πολύ άσχημα να μείνουν τα έργα στη μέση, όταν μάλιστα διανύουμε τουριστική περίοδο και πρέπει να δουλέψουν τα μαγαζιά.

Ερ: Τι λέτε για τις φορτοεκφορτώσεις; Μήπως ενοχλούν;

Απ: Υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα σε ορισμένα καταστήματα, τα οποία πρέπει να έχουν συνεχή προμήθεια και εφοδιασμό. Μπορεί κάποιος να χρειάζεται πάγο στο μαγαζί του και το αυτοκίνητο  λογικό είναι να πάει εκείνη την ώρα που θα πρέπει να πάει. Θα πρέπει να είναι ελεύθερες οι θέσεις φορτοεκφορτώσης όλη τη μέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου των καταστημάτων για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και αυτοί οι συνάδελφοι.

Ερ: Πάνω-κάτω λέτε είναι ότι ένα καλοκαίρι όπως το προηγούμενο;

Απ: Θα το κρίνουμε όταν τελειώσει. Πέρσι βιώσαμε εκείνες τις τρομερές ημέρες της κίνησης που είχαμε στους δρόμους και δεν ξέρω πως θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε φέτος αυτό το φαινόμενο.

Προηγούμενο άρθρο

Οι λογιστές της Καβάλας ζητούν παράταση, το Υπουργείο δεν τη δέχεται

Επόμενο άρθρο

«Πάνω απ’ όλα το Επιμελητήριο»