Dark Mode Light Mode

Οι δύο μη κερδοσκοπικοί φορείς της Καβάλας που προτείνεται να χρηματοδοτηθούν

Με επιστολή του προς το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ο Περιφερειάρχης προτείνει τα σωματεία- συλλόγους- φορείς της ΑΜΘ που θα ενισχυθούν οικονομικά το τρέχον έτος.

Τα χρήματα θα προέρχονται από το κράτος αλλά πρώτα θα πιστωθούν στην Περιφέρεια. Πρόκειται για ένα συνολικό ποσό 384.000 ευρώ.

Από το Ν. Καβάλας προτείνεται να στηριχθούν οικονομικά δύο φορείς:

  • Tο Σωματείο Μέριμνα του Παιδιού «Παιδικός Σταθμός Μερίμνης» Καβάλας παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής ανοιχτής φροντίδας σε νήπια 2,5 ετών έως την υποχρεωτική εκπαίδευση με γεωγραφική εμβέλεια δράσης το Δήμο Καβάλας. Ο αριθμός ωφελούμενων νηπίων είναι ογδόντα, στα οποία προσφέρεται καθημερινά πρωινό και μεσημεριανό γεύμα, βασισμένο στις αρχές της μεσογειακής διατροφής. Παρέχεται μηνιαία ιατρική παρακολούθηση σε όλα τα παιδιά και εβδομαδιαία μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού, μουσικής προπαιδείας, ψυχοκινητικής αγωγής και αγγλικών. Οι εργαζόμενοι είναι δώδεκα και ένας εθελοντής τεχνικός ασφαλείας. Ο σκοπός των εσόδων του συλλόγου είναι η κάλυψη λειτουργικών δαπανών, τροφοδοσίας, θέρμανσης, υλικών καθαριότητας και εκπαιδευτικού υλικού, εκτέλεση εργασιών, προμήθεια επίπλων και σκευών και έξοδα κήπου. Συνεκτιμώντας όλα τα ανωτέρω προτείνουμε την επιχορήγηση του εν λόγω σωματείου με το ποσόν των 8.000€ για το έτος 2024, ποσόν αποδεκτό εν μέρει, που δεν υπερβαίνει το 1/3 του συνολικού προϋπολογισμού, ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.
  • Ο Νομαρχιακός Σύλλογος, Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Καβάλας παρέχει υπηρεσίες ανοιχτής φροντίδας με κοινωνικές και υποστηρικτικές δράσεις για βοήθεια και στήριξη σε χίλια διακόσια σαράντα έξι άτομα με αναπηρία του Ν. Καβάλας. Τριάντα έξι εθελοντές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύλλογο. Σκοπός της ζητούμενης επιχορήγησης είναι η κάλυψη λειτουργικών αναγκών του προγράμματος εξυπηρέτησης μετακινήσεων των ωφελουμένων με αναπηρία για τη πρόληψη και προαγωγή της υγείας τους και ενίσχυση της συμμετοχής τους σε δράσεις πολιτισμικού, πολιτιστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής τους. Συνεκτιμώντας όλα τα ανωτέρω προτείνουμε την επιχορήγηση του εν λόγω συλλόγου με το ποσόν των 8.000€ για το έτος 2024, ποσόν αποδεκτό εν μέρει, που δεν υπερβαίνει το 1/3 του συνολικού προϋπολογισμού, ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.
Προηγούμενο άρθρο

Ανακαλύψτε το egyalia.gr: Ο Απόλυτος Προορισμός για Γυαλιά Ηλίου και Επιλεγμένους Φακούς Επαφής στην Ελλάδα

Επόμενο άρθρο

Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Θέλουμε να δώσουμε ένα διαφορετικό όραμα για τη χώρα»