Dark Mode Light Mode

Οι κάτοικοι της Κεραμωτής επισημαίνουν: «Έχουμε προβλήματα…» (videos)

Ο σύλλογος ενεργών πολιτών της Κεραμωτής συνάντησε το μεσημέρι της Πέμπτης τους δημοσιογράφους, σε μια συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας.

Μίλησε ο επικεφαλής της προσπάθειας, κύριος Ανδρόνικος Σινιώρης, ο οποίος με αφορμή τα προβλήματα με τα αυτοκίνητα που ταξιδεύουν από την Kεραμωτή στη Θάσο (και το αντίστροφο), αναφέρθηκε γενικότερα στο χωριό της Κεραμωτής και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της που χειροτερεύει.

Θύμισε ότι το πρόβλημα -που αφορά τα αυτοκίνητα που ταξιδεύουν στην Κεραμωτή- εμφανίστηκε έντονο, πρώτη φορά φέτος κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Επέμενε ότι ο σύλλογος θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αναδείξει περαιτέρω το σχετικό θέμα καθώς και άλλα προβλήματα των κατοίκων της Κεραμωτής.

Προβλήματα που όσο κι αν φαίνεται παράξενο παρουσιάζονται ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού και έχουν σχέση μ’ αυτό ακριβώς το θέμα: το ότι από την Κεραμωτή ταξιδεύουν στη Θάσο (και το αντίστροφο) χιλιάδες αυτοκίνητα όλων των τύπων και μεγεθών.

Άφησε να εννοηθεί ότι πρόθεση του συλλόγου είναι η διοίκηση του να προσφύγει ακόμη και στη δικαιοσύνη! Ο κ. Σινιώρης συμφώνησε ότι την οριστική λύση θα δώσει η κατασκευή ενός καινούργιου λιμανιού έξω από το χωριό της Κεραμωτής.

Όπως όμως είπε, επειδή το συγκεκριμένο έργο θα αργήσει αρκετά χρόνια -ίσως και δεκαετία- υπάρχουν και προτάσεις για άμεσες αλλαγές. Οι προτάσεις αυτές -όπως τις ανέφερε ενδεικτικά- αφορούν την εκτέλεση των δρομολογίων, τη συχνότητα τους και τον τρόπο φορτοεκφόρτωσης επιβατών και αυτοκινήτων.

«Χειροτερεύει η ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων στην Κεραμωτή», είπε ο κύριος Σινιώρης, που περιέγραψε προβληματική γενικότερα την κατάσταση στην παραλιακή ζώνη του χωριού. Υποστήριξε ότι ο σύλλογος είχε προβλέψει την κατάσταση που θα επικρατούσε στο λιμάνι, είχε έρθει σε επαφή με τους φορείς, είχε γνωστοποιήσει τις προτάσεις του, είχε ζητήσει αλλαγές για την εκτέλεση των δρομολογίων και γενικά είχε προειδοποιήσει…

Παρόλα αυτά κατέληξε «οι προτάσεις μας, οι επισημάνσεις μας δεν έγιναν δεκτές». Υπάρχουν φυσικά και θέματα που αντικειμενικά δεν μπορούν να λυθούν, όπως είναι τα δεδομένα σήμερα, γι’ αυτό και θα πρέπει κατά γενική ομολογία να επισπευσθούν οι ενέργειες για τη χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής του λιμανιού.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος είχε ανακοινώσει την άμεση χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του έργου της εκπόνησης της μελέτης για την κατασκευή ενός καινούργιου λιμανιού. Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου ο σύλλογος ζήτησε από τις ναυτιλιακές εταιρίες να αυξήσουν τα δρομολόγια τους, αφού τα υφιστάμενα (σ.σ. ένα δρομολόγιο ανά μισή ώρα) δεν επαρκούν.

Προηγούμενο άρθρο

Αναβατόριο για ΑμεΑ στο Φρούριο

Επόμενο άρθρο

Βελτίωση του καιρού, μείωση της ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος