Dark Mode Light Mode

Οι κυβερνητικοί αισιοδοξούν, οι κτηνοτρόφοι ανησυχούν  

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστος Κέλλας και ο Γενικός Γραμματέας του ίδιου Υπουργείου κ. Γιώργος Στρατάκος ήταν εκτάκτως χθες το μεσημέρι στην Καβάλα.

Σε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου.

Οι δύο κυβερνητικοί παράγοντες προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους κτηνοτρόφους του Νομού καθώς επέμεναν ότι σύντομα η κατάσταση με την ευλογιά στα πρόβατα θα ελεγχθεί αφού τα μέτρα θα αποδώσουν.

Υποσχέθηκαν αποζημιώσεις ενώ επανέλαβαν ότι θέμα δημόσιας υγείας δεν υπάρχει.

Την ίδια ώρα η ευλογιά εμφανίστηκε σε μονάδα στη Ζαρκαδιά κι έτσι υπάρχει φόβος ότι θα επηρεάσει και τις μονάδες στη ΔΕ Ορεινού. Το αργότερο σήμερα θα υπάρξουν αποτελέσματα από ελέγχους σε μεγάλη μονάδα ζώων στα πεδινά του Δήμου Νέστου.

Εκεί κινδυνεύουν με σφαγή περίπου 1.000 ζώα.

Ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων κ. Νίκος Δημόπουλος που ήταν χθες το μεσημέρι στο Διοικητήριο, δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία των κυβερνητικών παραγόντων.

Πλέον οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν τη διαφωνία τους και για τις προϋποθέσεις που θέτει το Υπουργείο προκειμένου να τους αποζημιώσει για τα ζώα που θανατώθηκαν. Εκφράζεται ανησυχία ότι υπάρχουν όροι αποζημίωσης που δεν καλύπτουν το τοπικό ζωικό κεφάλαιο.

 

Προηγούμενο άρθρο

87χρονη προκάλεσε την πυρκαγιά στο Ραχώνι! Ήθελε να κάψει κλαδιά

Επόμενο άρθρο

Οριστικά δύο ακόμη μελέτες για την πεσμένη γέφυρα