Dark Mode Light Mode

Οι λογιστές της Καβάλας ζητούν παράταση, το Υπουργείο δεν τη δέχεται

φωτογραφία από παλαιότερη εκδήλωση του συλλόγου Λογιστών Καβάλας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αθήνα, ακόμη και τις χθεσινές, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δεν δέχεται να δώσει κι άλλη παράταση στην προθεσμία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων.

Αυτή λήγει στις 26 Ιουλίου. Απορρίπτει τόσο τα αιτήματα των συλλόγων λογιστών απ’ όλη την Ελλάδα όσο και της Ομοσπονδίας τους. Τα προβλήματα στη διαδικασία είναι καθημερινά μιας και όπως φαίνεται το σύστημα δεν ανταποκρίνεται.

Ο τοπικός σύλλογος λογιστών πέραν της αναλυτικής και πρόσφατης ανακοίνωσης του, κάνει αισθητή την παρουσία του στην Καβάλα με συνεντεύξεις του προέδρου κ. Δημήτρη Καρατσιώρα.

Στην Πρωινή μεταξύ άλλων είπε:

«Υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων. Υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Τα αναφέραμε ως κλάδος από την πρώτη στιγμή. Δυστυχώς αυτό έφερε τον Υπουργό απέναντι μας.

Ζητούμε παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων. Το ζητούμε όλοι οι σύλλογοι της χώρας και η Ομοσπονδία μας. Το Υπουργείο δεν απαντά στο αίτημα μας.

Δεν λέει τίποτα. Ή λέει … άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Το συμπέρασμα προκύπτει κι από τη συζήτηση σχετικών ερωτήσεων στη Βουλή. Ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης στις οποίες απαντά το Υπουργείο δια των εκπροσώπων του. 

Ναι μεν ισχυρίζεται ότι θα διορθώσει το νόμο με τα τεκμήρια αλλά το κακό έγινε. Είναι πολύ άδικο αυτό που έγινε. Ζητούμε λοιπόν εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος. Ζητούμε παράταση στην προθεσμία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων».

Προηγούμενο άρθρο

Υπέρ της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη, οι ψηφοφόροι και ο Κώστας Μορφίδης

Επόμενο άρθρο

«Οι δρόμοι στένεψαν, οι θέσεις στάθμευσης λιγόστεψαν»