Dark Mode Light Mode

Οι παλιοί συμμαθητές έσμιξαν ξανά μετά από 32 χρόνια!

Το ημερολόγιο έγραφε 10/6/1992 όταν οι 51 μαθητές της Γ’  Τάξης του ΓΕΛ Ελευθερούπολης πέρασαν για τελευταία φορά το κατώφλι του κτιρίου με τα απολυτήρια στα χέρια.

Το περασμένο Σάββατο 13/7/2024 μετά από 32 ολόκληρα χρόνια και φλερτάροντας έντονα με τα 50 έγινε πράξη κάτι που σχεδιαζόταν επί μήνες με πολύ προσπάθεια ώστε να βρεθούν και να ειδοποιηθούν όλοι. Η επανασύνδεση στα πάτρια εδάφη!

Το ραντεβού δόθηκε σε γνωστή ταβέρνα της πόλης. Πράγματι λίγο πριν τις 20.00 άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι με αμηχανία στην αρχή την οποία διαδέχτηκαν οι εγκάρδιες αγκαλιές και ένα κοκτέιλ συναισθημάτων από συγκίνηση, έκπληξη, χαρά.

Συνολικά 34 συμμαθητές κάποιοι αλλαγμένοι και άλλοι στους οποίους ο χρόνος φέρεται με ιδιαίτερη επιείκεια (ιδιαίτερα οι κυρίες) συγκεντρώθηκαν από την Ελευθερούπολη και τον Νομό Καβάλας γενικότερα αλλά και από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, ακόμη και από Αγγλία και Ελβετία.

Το φαγητό διαδέχτηκαν τα πηγαδάκια με ανταλλαγή αναμνήσεων για καθηγητές, την πολυήμερη εκδρομή στη Ρόδο αλλά και για την πορεία του καθενός από το 92 και μετά.

Λίγο πριν τις 12 αποχώρησαν όλοι με την υπόσχεση να μην ξαναπεράσουν 32 χρόνια μέχρι την επόμενη φορά! Η βραδιά συνεχίστηκε για κάποιους σε τοπικό μπαράκι στο κέντρο της Ελευθερούπολης.

Προηγούμενο άρθρο

Δημοπρατείται η νέα σιδηροδρομική γραμμή Νέα Καρβάλη - Τοξότες Ξάνθης

Επόμενο άρθρο

Επίσημα «αργοναύτης» ο Δημήτρης Πόποβιτς