Dark Mode Light Mode

Οι σκέψεις του Αντώνη Καραγιαννίδη για το Επιμελητήριο και τις εκλογές του Νοέμβρη

Ο Αντώνης Καραγιαννίδης ήταν στο πρόσφατο παρελθόν και στη διοίκηση του Επιμελητηρίου και στη διοικητική του επιτροπή.

Δεν εξελέγη στις προηγούμενες εκλογές. Το σκέπτεται για τις επόμενες. Αν θα είναι υποψήφιος. Στην Πρωινή σχολίασε όλα όσα αφορούν τη διαδικασία. Την ουσία και το ρόλο του φορέα.

Η συνέντευξη

Ερ: Ας αρχίσουμε με τα διαδικαστικά. Τι γίνεται και αναβάλλονται συνεχώς οι εκλογές των Επιμελητηρίων;

Απ: Από τότε που ασχολούμαι με το Επιμελητήριο ενώ θα έπρεπε κάθε τέσσερα χρόνια να γίνονται εκλογές, γίνονται κάθε έξι κτλ. Ενώ τώρα το… τερματίσαμε. Το κάναμε κάθε επτά. Δεν μπορώ να καταλάβω. Όταν λέμε κάθε 4 χρόνια εκλογές, πρέπει να γίνονται κάθε 4 χρόνια. Το τραβήξαμε πολύ αυτή τη φορά, έχουν περάσει 7 χρόνια. Είναι κουραστικό για τους συμμετέχοντες. Αλλά και όταν γίνονται εκλογές πάντα υπάρχει και κάτι καινούργιο , βγαίνουν καινούργια άτομα,καινούργιες ιδέες. Αλλιώς αυτό που υπάρχει γίνεται καθεστώς. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος για τις αναβολές. Εξυπηρετούν κάποια πράγματα όλα αυτά.

Ερ: Δεν αποφασίζουν οι πρόεδροι για την παράταση της θητείας τους. Το κράτος έχει την ευθύνη.

Απ: Η κάθε κυβέρνηση αποφασίζει πότε θα γίνουν εκλογές. Αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται.  Εξυπηρετούνται σίγουρα σκοπιμότητες. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αυτή τη στιγμή.

Ερ: Το Επιμελητήριο έχει μια παρουσία στην Καβάλα,  μια προβολή, το ξέρει ο κόσμος.

Απ: Εκ των πραγμάτων το Επιμελητήριο έχει μια παρουσία. Από εκεί και πέρα είναι το τι απαιτήσεις και τι προσδοκίες έχουμε από το εκάστοτε Επιμελητήριο. Από την εκάστοτε διοίκηση του. Εγώ είμαι από αυτούς που θέλω τα Επιμελητήρια να έχουν μια μεγαλύτερη παρέμβαση. Είναι αυτοί που γνωρίζουν τα προβλήματα, γνωρίζουν την πραγματική οικονομία. Η πραγματική οικονομία είναι στις επιχειρήσεις. Αυτές παράγουν, αυτές βοηθάνε. Το ερώτημα είναι αν τις βοηθάμε όσο θα έπρεπε να τις βοηθήσουμε. Εγώ θεωρώ ότι δεν τις βοηθάμε. Αν οι εκάστοτε διοικήσεις θέλουν να τα πάνε καλά με τις εκάστοτε κυβερνήσεις για διάφορους λόγους, χάνεται τότε η ουσία. Εδώ εμείς είμαστε για τους επιχειρηματίες, για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Είμαστε σύμβουλοι του κράτους σε θέματα ανάπτυξης. Ουσιαστικά δεν μας ακούει κανένας. Γιατί δεν μας ακούει κανένας; Γιατί εμείς είμαστε αυτοί που δεν αναδείξαμε αυτό που πραγματικά θα έπρεπε να είμαστε. Δεν αναδείξαμε τη δύναμη μας. Τη δύναμη μας τη δείχνουμε αλλού.

Ερ: Έρχονται οι εκλογές, εσείς τι θα κάνετε; Προέρχεστε από την παράταξη του Παύλου Ζησίμου ο οποίος μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος.

Απ: Είμαστε σε μια διαδικασία συζητήσεων να δούμε τι και πως. Εγώ πάντοτε έψαχνα να βρω κάτι καλό για την πόλη. Για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. Στις προηγούμενες εκλογές δεν μπορέσαμε να πείσουμε τον κόσμο ότι θα είμαστε καλύτεροι. Θα δούμε τώρα τι υπάρχει και βλέπουμε. Τι πραγματικά πρεσβεύουν όλοι αυτοί που θέλουν να γίνουν πρόεδροι. Θέλουν το συνολικό καλό ή προσπαθούν μέσα από το Επιμελητήριο να προβληθούν; Πρέπει να ξέρεις πέντε πράγματα για το Επιμελητήριο. Φυσικά να έχεις και ένα όραμα. Αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα, οπότε πρέπει να περιμένουμε. Υπάρχουν ήδη ζυμώσεις.

Ερ: Οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί θα είναι παραπάνω από τρεις;

Απ: Μέχρι στιγμής βλέπω ότι είναι τρεις αλλά μπορεί να είναι και τέσσερεις. Ο Κίμωνας Παπαδόπουλος δεν απέκλεισε το γεγονός να είναι και πάλι. Ήταν υποψήφιος για την προεδρία και την προηγούμενη φορά. Μακάρι να υπάρχει ενδιαφέρον. Όχι μόνο για τις εκλογές αλλά και μετά τις εκλογές.

Προηγούμενο άρθρο

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πανώλη των αιγοπροβάτων ο Θόδωρος Μαρκόπουλος

Επόμενο άρθρο

Η λαϊκή του Πρίνου και άλλα νέα του Δήμου Θάσου