Δύο νέους – δημοτικούς συμβούλους θα έχει εκπροσώπους του τα επόμενα χρόνια ο Δήμος Καβάλας στο Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών.
Στον οποίο παραδοσιακά συμμετέχει λόγω των Λασπόλουτρων. Η συζήτηση και η ψηφοφορία έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 20 Μαρτίου. Οι δύο εκπρόσωποι θα είναι από την πλειοψηφία. Ο κ. Καλανταρίδης που ήταν εκπρόσωπος 9 συνεχόμενα χρόνια, παραθέτει τις σκέψεις του. Τις οποίες έκανε γνωστές και στη συνεδρίαση.
Η συνέντευξη
Ερ: Εκλέξατε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο(στην πρόσφατη συνεδρίαση) τους δυο εκπροσώπους του Δήμου στο Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών. Τα χειρίστηκε σωστά η διοίκηση σε σχέση με τον Σύνδεσμο;
Απ: Ήμουν εκπρόσωπος για 9 χρόνια συνολικά του Δήμου στο Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών. Τα 5 χρόνια στη διοίκηση της Δήμητρας Τσανάκα και για 4 χρόνια με τίμησε η διοίκηση του Θεόδωρου Μουριάδη. Μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο, εκπροσωπούσαμε το Δήμο Καβάλας. Στην αρχή της συζήτησης του θέματος μίλησα για το τι εστί Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών. Λόγω του ότι έχουμε πολλούς καινούργιους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο που δεν είναι γνώστες των πραγμάτων. Έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε περισσότερο και καλύτερα τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών. Ο οποίος ως όργανο εκπροσωπεί τους Δήμους της χώρας οι οποίοι έχουνε στην αρμοδιότητα τους κάποια ιαματική πηγή. Είτε την έχουν αξιοποιήσει, είτε όχι. Ο Σύνδεσμος έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να αλλάξει όλο το νομικό καθεστώς το οποίο διέπει τις ιαματικές πηγές. Έχει καταφέρει πραγματικά να είναι η φωνή μας και να συζητά με την κεντρική διοίκηση. Θεωρώ ότι όλα αυτά τα τελευταία χρόνια δεν κάναμε αυτά που θα έπρεπε να κάνουμε. Γνωρίζω βέβαια ότι υπήρχαν διάφορα προβλήματα στο κομμάτι της Δημωφέλεια. Οπότε κάπου εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το διορθώσουμε. Δηλαδή να είμαστε πιο δυνατοί όσον αφορά τα τεκταινόμενα στο Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών. Θα πρέπει να ακούμε τι έχει να μας πει ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών. Σύμφωνα μ’ αυτά τα οποία γνωρίζω, μιας και κατέβαινα στη Θεσσαλονίκη στις συναντήσεις, κάποια πράγματα αργήσαμε να ακούσουμε. Καθυστερήσαμε σε κάποια πράγματα. Προχθές ρώτησα αν φροντίσαμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος γιατί είναι προς όφελος μας. Αυτά τα οποία μας ζητάει ο Σύνδεσμος και έχουν να κάνουν με τα Λασπόλουτρα είναι προς όφελος του Δήμου, προς το επισκεπτών κλπ.
Ερ: Εξελέγησαν στη ψηφοφορία νέοι εκπρόσωποι του Δήμου ο Τάκης Αγγελίδης και ο Ντέμης Κοτσακίδης. Λέγατε ότι η μια θέση έπρεπε να πάει σ’ ένα Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης. Αλλά αυτό δεν έγινε.
Απ: Ακριβώς αυτό είπα. Αυτό έγινε και την προηγούμενη φορά. Δείχνει ότι η διοίκηση από τη στιγμή που δίνει μια θέση εκπροσώπησης στην αντιπολίτευση, θεωρεί ότι όλοι μπορούν να βοηθήσουνε και να προσφέρουν ο καθένας αυτό το οποίο μπορεί. Δείχνει ότι είμαστε ενωμένοι. Πιο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Δυστυχώς η διοίκηση τάχθηκε με το γράμμα του νόμου. Η αλήθεια είναι ότι αναφέρει στην περίπτωση του Δήμου μας, στέλνονται δυο εκπρόσωποι από τη διοίκηση του Δήμου. Που όμως είναι η διαφορά. Είδα το νόμο, επικοινώνησα και με τη διοίκηση του Συνδέσμου. Τι λέει ο νόμος και το έγγραφο που στάλθηκε στο Δήμο Καβάλας; Λέει ότι η διοίκηση υποδεικνύει δύο άτομα. Την προηγούμενη φορά τον ερμηνεύσαμε με έναν τέτοιο τρόπο, όλοι σύσσωμοι, χωρίς να έχουμε την παραμικρή διαφορά. Εγώ με τον κ. Παπαδόπουλο, ήμασταν μια γροθιά σε ότι αφορούσε το Δήμο Καβάλας. Η νομοθεσία και πριν τέσσερα χρόνια, δεν έχει αλλάξει. Είναι ακριβώς ίδια. Η διοίκηση υποδεικνύει δυο εκπροσώπους, το γράφει καθαρά. Ανεξάρτητα από το που προέρχονται (διοίκηση ή αντιπολίτευση).