Dark Mode Light Mode

Οικοδομική άδεια για υπόσκαφες κατοικίες κοντά στην παραλία της Σαλιάρας

Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό. Η ανοικοδόμηση στη Θάσο θα έφθανε και στις περιοχές που ως τώρα δεν έχουν να παρουσιάσουν καμία τέτοιου είδους δραστηριότητα. Περιοχές προνομιακές, ιδιαίτερα όμορφες. Καταπράσινες.

Η άδεια εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Πολεοδομία του Δήμου Θάσου. Κατασκευάζονται 5 υπόσκαφες κατοικίες επί του δρόμου προς την φημισμένη παραλία της Σαλιάρας. Η άδεια προβλέπει και την κοπή δέντρων αφού το οικόπεδο είναι γεμάτο από πεύκα.

Τα κτίσματα όταν ολοκληρωθούν θα διατεθούν στην τουριστική αγορά ενώ η επένδυση φέρεται να είναι Ελλήνων, οι οποίοι κατά τις ίδιες πληροφορίες αγόρασαν το οικόπεδο προ ετών. Ζήτησαν και έλαβαν όλες τις προβλεπόμενες άδειες και εγκρίσεις.

Συμπεριλαμβανομένης άδειας και από την Αρχαιολογική υπηρεσία. Είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν το εγχείρημα τους. Υπόσκαφη κατοικία είναι αυτή που είναι μέσα στη γη. Τις περισσότερες φορές μόνο μια πλευρά της είναι ορατή.

Αυτές οι κατασκευές που συνηθίζονται σε περιοχές όπως τα νησιά των Κυκλάδων, δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα την ομορφιά του φυσικού τοπίου. Τα συγκεκριμένα 5 σπίτια θα κατασκευαστούν πριν την παραλία της Σαλιάρας και κοντά σε αυτήν. Πάνω στο δρόμο προς τη Σαλιάρα.

Οι υπόλοιπες άδειες που εκδόθηκαν πρόσφατα από τις ΥΔΟΜ ή μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του ΤΕΕ έχουν ενδιαφέρον ως ακολούθως: Οικοδομή διαμερισμάτων δύο ορόφων στην παραλία Οφρυνίου. Κατασκευή 4 μεζονετών στη Θάσο. 18 διαμερίσματα και ένα κατάστημα σε οικόπεδο στο Ελαιοχώρι. Στην Καβάλα κατεδαφίζεται παλιά διώροφη κατοικία στην οδό Αλκιβιάδου.

Στη Θάσο αλλάζει χρήση διώροφη οικοδομή, μετατρέπεται σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Διώροφο κατάστημα στην Καβάλα αλλάζει χρήση σε κατοικία ενώ στον Αμυγδαλεώνα ένα κιόσκι έλαβε άδεια αλλαγής χρήσης, κατασκευάζεται στη θέση του κατοικία.

Προηγούμενο άρθρο

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας δείχνει ότι … «έρχεται» η συνδιδασκαλία!

Επόμενο άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024