Είναι αλήθεια οτι θα προτιμούσαμε το εστιατόριο ΩΚΕΑΝΙΔΑ απο το καιρικό φαινόμενο που πλήττει την χώρα μας αυτή την περίοδο.
Άλλο να φας μία μερίδα μουσακά και άλλο να φας 500 λίτρα πετρέλαιο.
Πάντως μέχρι και χθες το βράδυ κανείς δεν ήξερε να μας πει με πόσο ένταση θα μας χτυπήσει το φαινόμενο ΩΚΕΑΝΙΔΑ και τι αφήσει πίσω του αφού αυτά που θα αφήσει έχουν να κάνουν κυρίως με την ένταση με την οποία θα περάσει πάνω απο την χώρα μας.
Ας ελπίσουμε οτι θα πάνε όλα καλά και τελικά θα φάμε τον μουσακά και οχι το πετρέλαιο.
Πάντως φέτος τον χειμώνα φάγαμε το διπλάσιο πετρέλαιο απο πέρσι και αυτό νομίζω οτι τα λέει όλα σε σχέση με τον φετεινό χειμώνα αλλά και τον περσυνό που ήταν σχεδόν Φθινοπωρινός.
Τώρα όσο αφορά την ΩΚΕΑΝΙΔΑ που φαίνεται οτι θα είναι το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας του φετεινού χειμώνα ψάξαμε και βρήκαμε τα εξής :
Ωκεανίδες
Στην ελληνική μυθολογία με την συλλογική ονομασία Ωκεανίδες, αποκαλούμενες και ως Ωκεανίνες ή Ωκεανίτιδες ή Ωγενίδες, αναφέρονται θαλάσσια μυθικά πλάσματα και γενικά ενάλιες Νύμφες, με μορφή παρθένου κατά το άνω ήμισυ και ιχθύος κατά το κάτω, όμοιες με τις γοργόνες και άλλοτε με δύο ουραία πτερύγια.
Ο Όμηρος αναφέρει δύο Ωκεανίδες, την Ευρυνόμη,[1] η οποία κατά τον Ησίοδο ήταν η μητέρα των Χαρίτων, και την Πέρση ή Περσηίδα (όπως την αναφέρει ο Ησίοδος), η οποία ήταν η σύζυγος του Τιτάνα Ήλιου και εξ αυτού μητέρα του Αιήτη και της Κίρκης [2] Γνωστή επίσης Ωκεανίδα ήταν και η Λευκίππη.
Στη Θεογονία του, ο Ησίοδος αναφέρει ότι ήταν 3.000, ωστόσο μνημονεύει μόνο σαράντα μία Ωκεανίδες ως κόρες του Τιτάνα Ωκεανού και της Τιτανίδας Τηθύος που έφθαναν τον αριθμό των 3.000 όσων ακριβώς και των ποταμίων θεοτήτων, τέκνα των αυτών γονέων.
Γενικά θεωρούνταν Νύμφες προστάτιδες των υδάτων, πολύ δε περισσότερο αφού αυτά αποτελούσαν και την κατοικία τους.
Από τις περιγραφές αυτών των μυθικών παραδόσεων εύκολα αντιληπτό είναι ότι οι Ωκεανίδες αποτελούσαν, τουλάχιστον για τους αρχαίους Έλληνες, ιδεατές ανθρωπόμορφες έννοιες των πηγών (ήμισυ κόρες) εκείνων που τα ύδατά τους μεταφέρονταν από τους ποταμούς (ίδιος αριθμός) στην ανοικτή θάλασσα (αρχαίο Ωκεανό) (έτερον ήμισυ ιχθύς), καταλήγοντας σε απλή εκβολή (ένα ουραίο πτερύγιο) ή σε δέλτα (διπλό ουραίο πτερύγιο).
Αν το κύμα κακοκαιρίας ΩΚΕΑΝΙΔΑ χτυπήσει την Καβάλα το Σάββατο την Κυριακή και εκτός απροόπτου η αλφαβητοπαρέλαση θα γίνει κανονικά.
Θα έχει κρύο αρκετό αλλά δεν θα έχει φαινόμενα.
Απλά τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση αλλά και όσοι θα κατέβουν να την παρακολουθήσουν θα πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένοι για να μην ξεπαγιάσουν.
Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση που υπάρχει τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια και ίσως την γλυτώσουμε με μία ασθενή χιονόπτωση.
Πάντως οτι και να γίνει απο το απόγευμα – βράδυ το πολύ της Δευτέρας έχει κλάσει η νύφη και έχει σχολάσει ο γάμος.
Καταλαβαίνετε και εσείς οτι μετά την ΩΚΕΑΝΙΔΑ δεν υπάρχει κάτι άλλο για να ανακόψει την πορεία μας προς την άνοιξη.
Σήμερα είναι Σάββατο και αύριο Κυριακή.
Χαλαρώνουμε , ξεκουραζόμ,αστε , διασκεδάζουμε με την Αλφαβητοπαρέλαση και την Δευτέρα πρώτα ο θεός επιστρέφουμε στο άρμα μάχης μας για να δώσουμε τις γνωστές μας μάχες.
Καλό Σαββατοκύτιακο.
Έχουμε αποφασίσει να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και είμαστε σίγουροι οτι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.
με το 1 με το 2 με το 3 :
ΑΛΟΡΑ !