Dark Mode Light Mode

Όλα από την αρχή για την πιάτσα των ταξί στην πλατεία Καπνεργάτη

Μετά από μια εξαντλητική συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Δευτέρας, αποσύρθηκε για να εξεταστεί από την αρχή το μέλλον της πιάτσας των ταξί στην πλατεία Καπνεργάτη.

Όπως φαίνεται θα εξεταστεί η πρόταση του σωματείου των ταξί, αυτή που τόσο καιρό απορρίπτονταν (βλέπε σχεδιάγραμμα). Έγινε πιο αναλυτικά γνωστή, η διοίκηση του Δήμου αλλάζοντας στάση δείχνει να την αποδέχεται αφού θεωρεί ότι είναι υλοποιήσιμη.

Τα αυτοκίνητα ταξί θα σταθμεύουν στην πιάτσα που θα είναι μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ. Εντός του Δημοτικού Κήπου. Θα βγαίνουν στην οδό Βενιζέλου δίπλα από το περίπτερο (σήμερα Σοκολατοπωλείο).

Είναι μια πρόταση που ισχύει από το 2018, σύμφωνα με την οποία η πιάτσα μένει στη θέση της περίπου αλλά έχει δυνατότητα να εξυπηρετεί λιγότερα οχήματα ταξί. Ως 10 το πολύ.

Η οριστική απόφαση θα παρθεί σε συνάντηση που θα γίνει το επόμενο διάστημα και στην οποία θα συμμετέχουν επαγγελματίες ταξιτζήδες, συνεργάτες τους και οι εκπρόσωποι του Δήμου. Μαζί με νομικούς.

«Η συνάντηση θα γίνει αυτές τις μέρες, δεν έχουμε πολλά περιθώρια χρόνου», είπε χθες ο Αντιδήμαρχος Αλέξης Γούλας. Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ίδρυση από το Δήμο Καβάλας Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Πρώτος πρόεδρος του οποίου θα είναι ο πρώην Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Για το θέμα του Οργανισμού είχε γίνει συνάντηση του κ. Μουριάδη με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Εκπρόσωπος της ΠΟΕ ΟΤΑ ήταν στη συνεδρίαση δηλώνοντας την αντίθεση των εργαζόμενων στην ίδρυση του Οργανισμού.

Προηγούμενο άρθρο

Αναβολή του φεστιβάλ Wood Water Wild

Επόμενο άρθρο

Για την ενοικίαση του περιπτέρου δεν ενδιαφέρθηκε κανείς!