Dark Mode Light Mode

Όλα έτοιμα για ένα μεγάλο συνέδριο που προετοιμάζεται δύο χρόνια!

Ξεκίνησε χθες το απόγευμα στην Καβάλα, στο ξενοδοχείο Lucy, το πανελλήνιο συνέδριο των Λυκείων των Ελληνίδων. Συνεχίζεται από το πρωί σήμερα. Δύο χρόνια δουλεύει, προετοιμάζει το γεγονός το Λύκειο των Ελληνίδων της Καβάλας.

Η διοίκηση και τα μέλη του έχουν πολλά πράγματα να κάνουν προς τη διευκόλυνση της παραμονής των φιλοξενούμενων. Εργάζονται και για την ουσία της υπόθεσης. Μιλήσαμε με την πρόεδρο του Λυκείου Μαρίνα Φιλιππίδου.

Η συνέντευξη

Ερ: Πείτε μας για το οργανωτικό μέρος του συνεδρίου. Πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα;

Απ: Είναι μια διοργάνωση την οποία αναλαμβάνει το Λύκειο της Καβάλας για 2η φορά στην ιστορία του. Τα συνέδρια αυτά γίνονται κάθε 2 χρόνια, είναι Πανελλήνια αλλά συμμετέχουν και τα γραφεία του εξωτερικού.  Το Λύκειο Ελληνίδων έχει 56 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα και 18 στο εξωτερικό.  Στην Καβάλα είχε ξαναγίνει το ίδιο συνέδριο το 1993. Πρόεδρος μας τότε ήταν η Καίτη Κουφογιάννη  και επίσημη καλεσμένη η κα Αρβελέρ. Φέτος μετά από 30 χρόνια, το αναλάβαμε εμείς. Είναι μεγάλη τιμή και για το Λύκειο της Καβάλας και για την πόλη μας βέβαια. Πάνω από 330 σύνεδροι και κυρίως γυναίκες θα επισκεφτούν την Καβάλα. Κάθε φορά το  συνέδριο έχει μια διαφορετική θεματολογία. Εμείς επιλέξαμε να είναι θέμα του σχετικό με τη γυναίκα. Σας θυμίζω ότι στο καταστατικό μας εκτός από τη διατήρηση της παράδοσης έχουμε πρωταρχικό σκοπό τη στήριξη της γυναίκας.

Ερ: Βρήκατε κλίνες, ξενοδοχεία για αυτούς τους ανθρώπους;

Απ:  Είχαμε κάνει κράτηση έγκαιρα. Ξέραμε και μεριμνήσαμε έγκαιρα. Η προετοιμασία μας έχει αρχίσει 2 χρόνια πριν.

Ερ: Βρήκατε χώρους για το συνέδριο;

Απ: Όλοι θα μαζευτούν στο Lucy. Δεν υπάρχει άλλος χώρος. Δεν έχουμε στη διάθεση μας το Αμφιθέατρο. Οι εισηγήσεις την Πέμπτη (σήμερα) και την Παρασκευή (αύριο) θα γίνουν στο Lucy. Η τελετή λήξης μαζί με τη χορευτική παράσταση θα γίνει το Σάββατο στο Κάστρο. Σε εξωτερικό χώρο ενώ δείχνει ότι θα έχει καλό καιρό. Το Αμφιθέατρο είναι τελικά απαραίτητο αλλά δεν το έχουμε.

Ερ: Απ` ότι καταλαβαίνουμε «τρέχετε» εδώ και 2 χρόνια.

Απ: Είναι μεγάλη η διοργάνωση και έχει ξεκινήσει όντως η προετοιμασία εδώ και 2 χρόνια. Θέλαμε να το αναλάβουμε.  Είναι μεγάλη τιμή για το Λύκειο αλλά και για όλη την πόλη μας.  Θέλουμε να αναδείξουμε τον τόπο μας. Αγκάλιασαν το συνέδριο καθηγητές του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης και πολλοί Καβαλιώτες. Είναι όλοι τους εξαιρετικοί ομιλητές. Με αυτά που θα πούνε θα συμβάλλουν στην επίτευξη του σκοπού του συνεδρίου. Φροντίσαμε ώστε να γίνουν και δυο εκδρομές την Κυριακή. Στη Θάσο και στους Φιλίππους. Το Σάββατο θα γίνει ένας περίπατος στα αξιοθέατα της Καβάλας. Θα διαρκέσει περίπου 2,5 ώρες. Είναι πολύ κουραστικό όλο αυτό αλλά μας δίνει δύναμη το γεγονός ότι μας εμπιστεύθηκαν πάρα πολλές γυναίκες, σύνεδροι, μέλη του Λυκείου Ελληνίδων. Το συνέδριο μπορούν να το παρακολουθήσουν μόνο μέλη του Λυκείου Ελληνίδων. Είναι ένα συνέδριο για το Λύκειο Ελληνίδων.

Προηγούμενο άρθρο

Στην επιτροπή του άρθρου 152 υπάρχουν περισσότερες ελπίδες…

Επόμενο άρθρο

Απαγορεύεται το κυνήγι τρυγονιών