Dark Mode Light Mode

«Όλα έτοιμα για τον 10ο μαθητικό διαγωνισμός ορθογραφίας»

Όταν ξεκίνησε ο θεσμός, πριν από περίπου 10 χρόνια, κανείς ίσως να μην περίμενε την μεγάλη του επιτυχία.

Την ανοδική πορεία του και την κάθε φορά και καλύτερη πραγματοποίηση του. Την Κυριακή λοιπόν θα γίνει στη Δ. Βιβλιοθήκη ο καθιερωμένος για το τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου μαθητικός διαγωνισμός ορθογραφίας. Μας ενημερώνει ο Βασίλης Μαυρομμάτης (φωτογραφία), πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας.

Η συνέντευξη

Ερ: Πείτε μας λεπτομέρειες για το διαγωνισμό ορθογραφίας;

Απ: Την Κυριακή 26 Μαΐου θα γίνει ο διαγωνισμός ορθογραφίας. Την Κυριακή στις 11 το πρωί είναι ο προκριματικός γραπτός διαγωνισμός. Στις 7 το απόγευμα είναι ο τελικός ο οποίος θα διεξαχθεί προφορικά. Τα 30 καλύτερα γραπτά το πρωί θα περάσουν στον τελικό του απογεύματος. Είναι ο επετειακός διαγωνισμός. Είναι ο 10ος διαγωνισμός ορθογραφίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Προχωράμε και θέλουμε να τον μεγαλώσουμε και άλλο. Καλούμε και παιδιά από τους όμορους Δήμους, όπως του Παγγαίου, της Θάσου, του Νέστου αν θέλουν να συμμετάσχουν και αυτά. Θα υπάρχουν βραβεία για τους τρεις πρώτους νικητές. Κύπελλο για τον πρώτο του τελικού. Από ένα δωράκι για κάθε μαθητή του τελικού και από ένα δώρο για τους τρεις του τελικού. Συμμετέχουν παιδιά από την 5η και 6η τάξη των δημοτικών σχολείων. Όλη την εβδομάδα θα δεχόμαστε συμμετοχές, είτε στο mail της Ένωσης, είτε στα σχολεία τους. Υπάρχουν ήδη πολλές συμμετοχές. Το πιο εύκολο είναι οι δηλώσεις να γίνουν στα σχολεία των μαθητών.

Ερ: Ποιοι δουλεύετε για αυτή την εκδήλωση;

Απ: Ο διαγωνισμός όπως κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας. Με τη δημοτική βιβλιοθήκη και φυσικά δουλεύουμε εμείς. Εθελοντικά ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων. Δουλεύουμε ασταμάτητα και πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλη επιτυχία. Θέλουμε όσο το δυνατό περισσότερες συμμετοχές. Έχουμε συνεργασία με τον φιλόλογο τον κ. Θέμη Σουγκάρη και την κόρη του την Ολυμπία για τις λέξεις που θα μπουν στο διαγωνισμό. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, όπως πήγανε και τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε έτοιμοι, μπαίνουμε στην τελική ευθεία και περιμένουμε τα παιδιά με χαρά να έρθουν να μας μεταδώσουν τις γνώσεις τους.

Ερ: Τι γίνεται τώρα με τα δημοτικά σχολεία που σιγά-σιγά κλείνουν;

Απ: Νομίζω ότι είναι όλα ομαλά. Ξεκινάνε οι εξετάσεις στα Λύκεια. Στη συνέχεια στα Γυμνάσια. Τα δημοτικά οδεύουν προς τη λήξη της σεζόν. Όλα πάνε καλά. Το μίνι μπάσκετ το Σαββατοκύριακο που πέρασε, είχε την προημιτελική φάση του στα αγόρια και στα κορίτσια. Τώρα πάμε για την ημιτελική φάση. Οι τελικοί είναι το Σάββατο 1η Ιουνίου.

Προηγούμενο άρθρο

Πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών για να λύσει τα κοινά προβλήματα

Επόμενο άρθρο

Στο αεροδρόμιο τα δύο Πετζετέλ