Dark Mode Light Mode

Όλα όσα θα χρειαστείτε για να μάθετε να φτιάχνετε cocktails

Η παρασκευή των cocktails είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και σύνθετη διαδικασία. Σε εσάς, σαν πελάτη έρχεται ένα όμορφο και γευστικό αποτέλεσμα το οποίο από πίσω μπορεί να κρύβεις πολλά βήματα. Ενδεχομένως να έχετε γευτεί κάποια στιγμή κάποιο cocktail και να έχετε επιθυμήσει να μπορούσατε να το φτιάξετε μόνοι σας. Αν το προσπαθήσετε, σίγουρα θα μπορέσετε! Στο άρθρο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε όλα όσα θα χρειαστεί να πάρετε και να μάθετε προκειμένου να μπορείτε να φτιάχνετε δικά σας cocktails.

Εξοπλισμός

Τα εργαλεία τα οποία θα χρησιμοποιήσετε σε αυτή τη διαδικασία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Κάποια από αυτά, ίσως τα έχετε ήδη στο σπίτι σας παρ’ όλα αυτά μπορείτε να αγοράσετε εξοπλισμό bar tender και να έχετε ένα kit με όλα τα απαραίτητα. Αυτά που θα χρειαστείτε είναι:

  • Shaker
  • Strainer (σουρωτήρι)
  • Μονή ή διπλή μεζούρα ποτών
  • Λαβίδα
  • Αναδευτήρας κοκτέιλ
  • Muddler (εργαλείο για τη σύνθλιψη των υλικών)

Υλικά

Τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα cocktails είναι αμέτρητα. Ανάλογα με τις συνταγές που θα επιλέξετε να υλοποιήσετε, ενδεχομένως να χρειαστείτε και τελείως διαφορετικά υλικά. Για αρχή θα πρέπει να έχετε το ή τα αλκοολούχα ποτά που θα αποτελέσουν τη βάση. Στη συνέχεια θα χρειαστείτε χυμούς και πουρέδες διάφορων φρούτων, σιρόπι ζάχαρης, φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα, μυρωδικά ή άλλου είδους γαρνιτούρες. Όλα τα παραπάνω σίγουρα μπορείτε να τα βρείτε έτοιμα προς πώληση σε σούπερ μάρκετ ή ειδικά καταστήματα, κάποια από αυτά όμως μπορείτε να τα παρασκευάσετε μόνοι σας για να εξοικονομήσετε χρήματα και να πετύχετε ακριβώς το αποτέλεσμα που εσείς επιθυμείτε.

Συνταγές

Σίγουρα θα γνωρίζετε πάρα πολλά γνωστά και μη cocktails. Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε το αγαπημένο σας καλό είναι να κάνετε μία έρευνα και να βρείτε τη συνταγή που ταιριάζει στο δικό σας γούστο. Τόσο στο ίντερνετ όσο και σε βιβλία μπορεί να υπάρχουν 10άδες παραλλαγές του ίδιου cocktail. Αναζητήστε και επιλέξτε αυτή που σας αρέσει και ξεκινήστε τις δοκιμές. Θα δείτε ότι στην πορεία είναι πολύ πιθανόν να αρχίσετε να κάνετε κι εσείς κάποιες αλλαγές και να προσθέτετε ή να αφαιρείτε υλικά. Καλό είναι να ξεκινήσετε με μία κλασική συνταγή του ποτού ώστε να έχετε τη βασική γνώση και έπειτα να μάθετε και τις παραλλαγές.

Τεχνική

Δε θα μπορούσαμε από αυτό το άρθρο να παραλείψουμε την τεχνική της παρασκευής τους. Αν έχετε βρεθεί ποτέ κοντά στη μπάρα τότε μάλλον θα έχετε παρατηρήσει τη μαεστρία και την προσήλωση που έχουν αυτοί που τα φτιάχνουν. Στην αρχή είναι πολύ σημαντικό να πειραματιστείτε, να δείτε βίντεο ειδικών του χώρου και να κάνετε πολλή εξάσκηση.

Προηγούμενο άρθρο

Επέκταση εργοταξίου και κατάργηση της πιάτσας των ταξί (φωτογραφία)

Επόμενο άρθρο

Ο ΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Βαγγέλη Κέρθι